Ústřice

Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na ústřice a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 32 receptů
Zobrazení

Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujeme nasekaný česnek, přidáme rajčata a asi 5 minut podusíme. Poté přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Mušle povaříme v bílém víně, dokud se neotevřou. Poté z nich vyjmeme maso a nasekáme nadrobno. Vývar z mušlí procedíme. Na rozehřátém másle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím očistíme slávky a zbavíme je byssových vláken. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujeme nasekanou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme rajčata, ochutíme solí a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Srdcovky dáme do hrnce, přidáme neoloupaný česnek, 3lžíce oleje a sklenici vody a zahříváme dokud se neotevřou. Poté tekutinu ze srdcovek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Mušle necháme 2hodiny namáčet v osolené vodě a pravidelně proplachujeme. Poté je vyjeme a necháme okapat. Do hrnce nasypeme na kolečka nakrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Mušle důkladně omyjeme a použijeme pouze pevně uzavřené. Alobal přehneme napůl, do středu fólie rozložíme mušle, rohy alobalu přehneme přes střed a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vyloupeme slávky a každou nakrájíme na 4 kousky. 2 lžíce olivového oleje rozehřejeme v pánvi. Přidáme strouhanku a 3 minuty smažíme, poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nejprve omyjeme petrželku, šalvěj, jehličky z větvičky rozmarnýnu, 6 stébel pažitky a majoránku, necháme okapat, nasekáme najemno a promícháme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje. Cibulky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Polovinu šalotky nasekáme najemno. Mušle vložíme do hrnce, přidáme lžíci oleje, nakrájenou šalotku a podlijeme několika lžícemi vody. Zakryté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Šalotku oloupeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme a společně orestujeme na rozehřátém másle. Přilijeme jablečné víno a vaříme, dokud se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme najemno a společně s nasekaným zázvorem krátce cca 2-3min orestujeme na rozpáleném oleji. Směs rozdělíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Zavřené škeble očistíme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou. Vodu svaříme s trochou vína, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme škeble a vaříme, dokud...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očistíme mušle od tuhého svalu a osušíme. Nastrouháme Parmezán. Smícháme strouhanku, petržel, Parmezán. Mušle vložíme do lastur (alternativně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist