Jablka

Jablka se konzumují čerstvá, vařená i sušená. Vyrábí se z nich kompoty, džemy, džusy, mošt a šťávy, jablečný ocet, čaje… V kuchyni se používají nejen jako stolní ovoce, ale i do různých ovocných a pikantních salátů, do nákypů, k pečení různých moučníků - oblíbený je například štrůdl z listového těsta, velmi dobrý je i jablečný koláč s pudinkem nebo tzv. obrácený jablkový koláč. Jablečný ocet nahrazuje klasický především při dochucování salátů. 

V této části najdete recepty, v kterých jsou jablka nebo produkty z nich jednou z ingediencí a vybírat mpžete nejen podle své chuti, ale třeba i podle náročnosti a mnoha další možností.

Seřadit
Nalezeno 1320 receptů
Zobrazení

Plátky šunky opepříme, pokapeme citronovou šťávou smíchanou s brandy a necháme chvíli proležet. Potom šunku pokapeme rozpuštěným máslem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Slanečky máčíme jeden den ve vodě a ještě půl dne v mléce. Potom je vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nastrouhaná jablka, citronovou šťávu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a část dužiny, aby jablka zůstala celá, zakapeme je citronovou šťávou. Do každého jablka vložíme plátek šunky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci s vodou uvaříme přibližně 40 minut omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou nakrájíme na kostky, které dáme do mísy. Na pánev vylijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Do velkého hrnce vložíme nastrouhané zelí, na tenké plátky nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, posypeme cukrem, vlijeme ocet, olej, přisypeme Deko...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Na pomoučeném vále...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Všechno spolu rozmixujeme (řepu a mrkev předtím oloupeme). Podáváme ve sklenicích.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Do misky nastrouháme oloupané jablko a cibuli, přebytečnou tekutinu slijeme. Přidáme lučinu a vše dobře promícháme. Pomazánku podle chuti osolíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, omytá jablka nahrubo. Přidáme mleté vlašské ořechy. Ke směsi přidáme rozinky, podle chuti med a nakonec...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu3

V míse ušleháme vejce se 180g moučkového cukru. Zvolna přiléváme olej a potom přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudink. V kastrůlku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve si připravíme sýr: troubu předehřejeme na 180 °C. Sýr brie rozpůlíme a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme lžící hnědého...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na kostičky, datle rozkrojíme napůl, zbavíme pecek a nakrájíme na větší kousky. Do misky...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Jablko rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Datle rozmixujeme najemno se skořicí a trochou vody. Jablko naskládáme na talíř a...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu2

Na vále smícháme mouku se solí, přidáme nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme těsto. Nakrájíme oloupaná jablka na plátky, vyválíme placku, nasypeme...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Omytá jablka rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na 2mm tenké plátky. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky silné 5cm....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu3

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Takto připravené zelí osolíme,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do zapékací mísy a promícháme s citrónovou šťávou. Příprava drobenky:...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist