Sumec

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je sumec - a v této části najdete recepty, v kterých je právě sumec jednou z ingrediencí. Sumec má různé možnosti úpravy - často se smaží nebo peče, může se dusit i zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.

Seřadit
Nalezeno 12 receptů
Zobrazení

Vybereme větší štiku, budeme z ní potřebovat pouze filety. Štiku vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, opatrně vyndáme páteř a maso zbavíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme. V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu. Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř. Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omyté porce štiky osolíme, pokmínujeme a protkneme nudličkami slaniny, které jsme obalili v paprice. Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Porce osušíme, osolíme, poprášíme moukou a po obou stranách...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omytou štiku naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Na rozpáleném másle na pánvi prudce opečeme připravené porce dorůžova. Pečenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytou štiku zbavíme ploutví, stočíme ji a svážeme nití nebo provázkem. Do kastrolu vložíme kousek cibule, bobkový list, pepř a sůl. Zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěnou štiku naporcujeme a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Po vyjmutí ji osušíme. V 1 l vody uvaříme drobně nakrájenou kořenovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěnou štiku svážeme provázkem tak, aby se vešla do kastrolu. Vaříme ji spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou v osolené a okyselené vodě asi 20...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Porce očištěné štiky protáhneme slaninou a osolíme. Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni vložíme štiku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěnou štiku vykucháme a zevnitř osolíme. Oloupanou, velmi jemně nakrájenou cibuli osolíme, přidáme pokrájené ořechy, nasekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očištěnou a vykuchanou štiku namočíme do mléka a obalíme v mouce. Osolíme ji, opepříme a pečeme na rozehřátém másle na pánvi. Po chvíli štiku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očištěnou štiku osolíme, stočíme do kastrolu a zalijeme smetanou ke šlehání. Velmi zvolna pečeme 30-40 minut. Chvíli před dopečením štiku zasypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Sójovou omáčku utřeme s cukrem, špetkou soli, Solamylem, sherry, vejcem a nastrouhanou cibulí. Do směsi namáčíme porce štiky zbavené kůže a kostí....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěnou štiku hustě protkneme nudličkami slaniny a šunky. Rybu přes síto zaprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem a opečeme ji na másle. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Porce štiky zbavené kůže a větších kostí osolíme a zaprášíme ze všech stran moukou prosátou s pepřem. Rybu opečeme na másle, podlijeme vývarem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté porce štiky osolíme a přes síto zaprášíme moukou. Prudce je osmahneme na másle, podlijeme vínem a dopečeme. Měkkou rybu upravíme na mísu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytou, kůže zbavenou a vykostěnou štiku a omyté skopové maso umeleme. Osolíme a promícháme s krupicí a prolisovaným česnekem. Ze vzniklého těsta...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné porce štiky (po 200 g) vložíme do hrnce s vínem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, tymián a necháme na mírném ohni táhnout. Měkké porce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Omyté a očištěné rybí maso jemně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Mísu s fáší postavíme na led, metlou vmícháme tekutou smetanu a hmotu protřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist