Pohankové těstoviny

Těstoviny z pohanky - japonsky soba - mají světle hnědou barvu a někdy se dochucují a přibarvují zeleným čajem nebo kůrou japonského citrónu. Velmi oblíbené jsou studené, servírované na bambusovém prostírání. K studeným těstovinám zaru soba se přidává omáčka cuju, dochucená jarní cibulkou a křenovou pastou wasabi. Soba se také připravují přelité teplým vývarem se sójovou omáčkou, používá se ale i mnoho dalších ingrediencí a možností úprav - tempura, smažené tofu, sardinky, syrový žloutek vajíčka...

V této části najdete mnoho receptů s nudlemi soba a snadnou přípravou i konečnou chutí jídel budete příjemně překvapeni.

 

Seřadit
Nalezeno 7 receptů
Zobrazení

Špaldovou pšenici namočíme přes noc do studené vody. Druhý den hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, sůl, máslo a vyškvařené sádlo....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist