Tuk
Tuky nemohou chybět v žádné kuchyni, při vaření, pečení, smažení a dalších činnostech se bez nich neobejdete, přidávají se i do mnoha jídel. Máslo, sádlo, olej, Hera a další tuky se používají především na pomazánky a krémy, ale také do některých druhů těsta. Na oleji a sádle se nejčastěji smaží, ale některé druhy olejů se přidávají třeba do mnoha salátů a také do některých druhů těsta.
Z bílků ušleháme pevný sníh. V míse utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, rozinky...
V míse vyšleháme žloutky se sádlem a cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru, rozinky, přilijeme mléko a přisypeme mouku s práškem do pečiva....
Do pekárny dáme na spodek vodu, olej a sůl. Zasypeme moukou a nahoru dáme droždí. Necháme připravit těsto. Nakynuté těsto rozdělíme na šest dílů a...
V míse smícháme cukr, žloutek a rozpuštěnou vlahou Heru. Přisypeme mouku, prášek do pečiva a mleté ořechy. Přilijeme mléko a vše dobře promícháme....
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout. ...
V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a hladkou sójovou mouku. Vyhloubíme důlek, do kterého vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme...
Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli...
Z vanilkového lusku vyjmeme opatrně semínka. Nastrouháme si kůru z celého citronu. Mouku, máslo, moučkový cukr, žloutky, semínka z vanilkového...
V míse z másla, kakaa, cukru, vajíčka, mouky a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut v chladničce odpočinout. Mandle...
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek. Potom přidáme změklé máslo, zbylou mouku,...