Brambory

Brambory jsou tradiční české jídlo, používají se jako příloha k masům, některým druhům zeleniny apod., do polévek i salátů, připravují se z nich i hlavní jídla. Brambory se vaří, ale i smaží, pečou nebo zapékají.

Mezi nejvíce oblíbená jídla z brambor patří bramborové placky, zapékané francouzské brambory nebo typický bramborák. V podobě přílohy se mimo vařených nejčastěji servírují smažené bramborové hranolky, americké a šťouchané brambory, zapomenout nemůžeme ani na bramborový salát, který se nejčastěji připravuje na Vánoce a servíruje se smaženým kaprem nebo jinými rybami. Recepty na všechna tato ale i mnohá další jídla z brambor najdete v této části.

Seřadit
Nalezeno 3458 receptů
Zobrazení

Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Snítku libečku také omyjeme a nadrobno rozkrájíme. Slaninu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu1

Mleté maso smícháme s máslem a oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 2 minuty. Potom maso osolíme,...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 31 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

V kastrole na rozehřátém sádle restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 15 minut. Potom přisypeme mletou papriku, krátce promícháme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 140 min Počet komentářů k receptu2

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu, vykrájíme kolečka o průměru asi 12 cm a položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Placky potřeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli pokrájenou na kolečka zpěníme na másle, zaprášíme moukou a necháme zrůžovět. Poté zalijeme hovězím vývarem, dobře promícháme a vaříme ještě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Dáme ohřát hnědý kuřecí vývar. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a bobkové listy a za občasného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu2

Vepřové plíce, jazyk, srdce a játra dobře očistíme a omyjeme. Maso dáme do hrnce asi se 2 l vody, s 1 lžíci soli a přivedeme k varu. Maso pomalu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 115 min Počet komentářů k receptu2

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, vložíme maso a za stálého...

4.8
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 110 min Počet komentářů k receptu3

Cukr a ocet dobře rozmícháme v uvedeném množství vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu2

Cibuli nakrájíme na jemno. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. K nakrájeným vejcím přidáme v misce nasekanou cibuli,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu3

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a osolíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na másle osmahneme asi 5 minut až zesklovatí. Zaprášíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu2

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a necháme osmahnout....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu3

Vepřovou plec opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky a mírně podlijeme vodou. Za...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 110 min Počet komentářů k receptu2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, které lehce naklepeme, potřeme olejem,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Vepřové maso opláchneme a umeleme na hrubo se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Přidáme sůl, koření a vše dobře promícháme. Z připravené hmoty...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 340 min Počet komentářů k receptu1

Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a kmínem, položíme kůží na dno pekáče na hrubě nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a upečeme v troubě...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 100 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist