Chřest

Chřest je velmi lahodný a zároveň zdravý. Mladé výhonky chřestu se v kuchyni využívají jako zelenina, rostlina se ale pěstuje i jako okrasná. V gastronomii se chřest používá na přípravu mnoha jídel, oblíbené jsou především chřestové polévky. Kvalitní chřest má vynikající a lahodnou chuť, i když je jen uvařený.

Chřest se nejčastěji servíruje vařený, může se ale i zapékat a péct, vynikající je také v zeleninové saláty nebo rizoto s chřestem. V této části najdete mnoho receptů, v kterých je chřest jednou z ingrediencí a zcela jistě si z nich vyberete. 

 

 

Seřadit
Nalezeno 337 receptů
Zobrazení

Silnější plátek šunky nakrájíme na pruhy a vložíme do máslem (20 g) vymazaného pekáče. Sterilovaný chřest necháme okapat, rozvrstvíme ho na šunku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme očištěný chřest a 2 minuty povaříme. Scedíme, ihned ochladíme studenou vodou a necháme okapat....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min Počet komentářů k receptu1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, osolíme, na tuku rychleji opečeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Vepřovou pečeni opláchneme, ukrojíme z ní plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zakápneme částí brandy a necháme proležet....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Telecí kosti zalijeme 1.5l vody, osolíme a přivedeme k varu. Zvolna vaříme 2-3 hodiny a z povrchu sbíráme pěnu, dokud se tvoří. Vývar procedíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Na válečky nakrájíme oloupaný chřest, dáme ho do vývaru a vaříme do měkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme ji ve vývaru povařit...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Sterilovaný chřest prohřejeme ve vlastním nálevu. Prohřátý chřest urovnáme na talíř, posypeme prosátou strouhankou osmaženou na části másla a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Čerstvý chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté spodní části a stonky svážeme do svazečků. Chřest uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Při...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Chřest omyjeme, očistíme, odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme a vaříme ve vodě se solí a trochou cukru doměkka. Uvařený chřest ocedíme a dáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist