Rukola

Rukola i roketa jsou jarní zelené salátové rostliny s listy, které jsou aromatické a mají příjemně nahořklou chuť s příchutí hořčice. Listy se mohou konzumovat čerstvé, chutné jsou i tepelně upravené.Tepelnou úpravou rukola i roketa ztrácí štiplavost a ostrost.

Rukola i roketa mají listy vhodné na přípravu různých salátů, přidávají se i do mnoha dalších zeleninových jídel, těstovin nebo rizota. Lístky jsou velmi chutné i krátce dušené s česnekem na olivovém oleji, v této úpravě se servírují jako příloha k masu.

Rukola i roketa jsou součástí mnoha tradičních jídel v Itálii, Řecku a ve Francii. V Itálii je nejvíce kombinují s rajčaty, bazalkou a česnekem, v Řecku se přidávají i do ovocných salátů a ve Francii jsou oblíbené s jogurtovou zálivkou a čerstvou zeleninou.

 

 

Seřadit
Nalezeno 72 receptů
Zobrazení

V misce smícháme olivový olej, med, balsamico, sůl a pepř. Dresink necháme uležet do druhého dne. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na velmi tenké...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Nejdříve omyjeme rajčata a rukolu, osušíme, rukolu nasekáme na jemno, rajčata nakrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme. V míse důkladně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Dle návodu uvaříme noky. Šunku nakrájíme a přidáme ji s lučinou, očištěnou rukolou a sekanými vlašskými ořechy do mísy. Uvařené noky scedíme,...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min

Rozehřejeme smetanu a přidáme nahrubo nasekanou rucolu. Poté postupně přidáváme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Nevaříme. Nakonec...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Kuřecí prsa bez kůže potřeme olejem a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. Na omáčku promixujeme citrónovou šťávu, bylinky, kapary, česnek,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět prolisovaný česnek, přidáme rajčata a osmahneme je....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Řízky poklademe opláchnutou čerstvou šalvějí a obalíme plátky šunky. Sepneme párátky, opékáme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a 150 ml vody zachytíme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Z omyté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Vše opečeme v hrnci na rozpáleném oleji, poprášíme paprikou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy. Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist