Vánočka

Vánočka by neměla chybět na žádném vánočním stole a zde jsou recepty, podle kterých si vánočku můžete upéct. Liší se nejen použitými ingrediencemi, ale i náročností a dobou přípravy. Je zde samozřejmě recept na klasickou kynutou vánočku, ale i mnoho dalších, z kterých si určitě vyberete a budete vánočku péct nejen na Vánoce.

Seřadit
Nalezeno 13 receptů
Zobrazení

Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, sůl, žloutky pokojové teploty a rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Zasypeme to moukou, oběma cukry, droždím,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min Počet komentářů k receptu1

V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a hladkou sójovou mouku. Vyhloubíme důlek, do kterého vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Droždí rozdrobíme v troše vlažného mléka se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme špetkou soli, přidáme kvásek,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Všechny suroviny smícháme do vláčného těsta, dáme do formy nebo upleteme stejně jako klasickou vánočku. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175°C.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Na vál prosijeme mouku, nastrouháme do ní vychladlé brambory, citronovou kůru, přidáme cukr, sůl a kvásek z droždí, mléka a trochy cukru. Dále...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Mléko ohřejeme, přidáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme mletý mák, sůl, cukr, žloutky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Smícháme mouku, droždí, cukr a vanilkový cukr. Vmícháme mírně ohřáté mléko s margarínem, sůl, vypracujeme pevné těsto. Necháme přikryté v teplém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

V hrnečku rozetřeme droždí se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a vlažného mléka. Na teple necháme vzejít kvásek. Ořechy nahrubo nasekáme. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 300 min

Z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce cukru připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Do mísy vysypeme mouku, kypřicí prášek,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Do hrnku nalijeme 100 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse promícháme mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Velmi měkké sádlo trochu vyšleháme, přisypeme mouku, drcené mandle, hrozinky, kypřicí prášek, moučkový cukr, špetku soli, přidáme dvě vejce a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme jeden žloutek a olej. Přisypeme smíchané oba druhy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Nejdříve připravíme těsto: do misky prosejeme mouku, přidáme dobře vychlazené a na malé kousky nakrájené máslo. Obě suroviny zpracujeme na hladké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist