Nezvyklé - ostatní
Recepty na různé pochoutky, které jsou opravdu netypické, najdete v této části. Budete překvapeni, z jakých surovin a jakými způsoby se dají uvařit zajímavá a navíc chutná jídla nebo připravit zvláštní pohoštění. Určitě vás zaujmou i recepty na jídla známých osobností. Podívejte se, co vaří třeba Kateřina Brožová, Gábina Partiová nebo Petr Janda, případně jak Petr Urban používá pivo v kuchyni a nejen ve svém kresleném humoru.
Mušle očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme. Vložíme je do hrnce s vodou, přidáme sůl, pepř, víno, očištěný česnek,...





Tvrdší celozrnný tmavý chléb nastrouháme /mekčí rozdrobíme/ a opečeme na másle. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou...





Fenyklové listy přebereme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 10minut. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky...





Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto. ...





Vařené a oloupané batáty nakrájíme na nudličky, přidáme oloupané ovoce, taktéž pokrájené na nudličky. Vmícháme červenou papriku nakrájenou na...





Prošleháme jogurt, lžíci cukru a skořici. Do hrnce dáme máslo, cukr a oloupané hrušky na díly. Zahříváme tři minuty z každé strany, dozlatova. ...





Malý pekáč nebo zapékací nádobu vyložíme slaninou. Sýr nastrouháme na hrubo, promícháme s chilli a dáme na slaninu. Pečeme v předehřáté troubě na...





Pomeranč oloupeme i s bílou dužinou rozdělíme na měsíčky a sloupneme z nich tenkou blanku. Prošleháme olej šťávu z jednoho pomeranče, ocet, sůl a...





Omytá stehýnka marinujeme v citronové šťávě, soli a pepři asi 1-2 hodiny. Potom stehýnka osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve...





Stehýnka omyjeme, vložíme do vody a přidáme ocet, sůl, cibuli a snítku tymiánu. Vaříme pod pokličkou doměkka. Uvařená stehýnka podáváme ve vývaru....





Raky uvaříme a krunýře jemně rozdrtíme v hmoždíři. Na kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm drť z krunýřů. Přilijeme asi 1/2l vody a vaříme 1...





Do 3-4l vody přidáme sůl, kopr, kmín a vaříme asi 10 minut. Očištěné, živé raky vložíme do vroucí vody a hrnec přikryjeme. Raky necháme táhnout ve...





Oloupanou cibule jemně nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájené chilli papričky a zalijeme svařenou osolenou vodou,...





Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Spolu se snítkou saturejky je vložíme do oleje a necháme několik dní rozležet v chladu.





Olej promícháme s citronovou šťávou. Přidáme lžíci nakrájeného oregana a kuličky pepře. Olej necháme několik dní rozležet v chladu.





Zázvorové oddenky namočíme přes noc do vody. Druhý den zázvor vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a vložíme do oleje. Krátce zahřejeme. ...





Olej krátce zahřejeme a vmícháme do něj nakrájené chilli papričky i se semeny. Olej necháme několik dní rozležet v chladu.





Olej krátce zahřejeme a přidáme do něj na plátky nakrájenou petržel, celer, citronovou kůru, nové koření, snítku petrželky a lístky bazalky. Olej...





Změklé máslo utřeme se solí, pepřem, tlučeným novým kořením a papričkami. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou cibuli. Z másla vytvarujeme váleček,...





Změklé máslo utřeme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a citronovou šťávou. Necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním máslo nakrájíme na...




