Večeře

Večeře je poslední velké jídlo dne, je méně sytá i lehčí než oběd a většinou se skládá jen z jednoho chodu. Při různých oslavách, výročích nebo setkáních se podává slavnostní večeře, která je samozřejmě bohatší. Zvláštní podobu má tzv. romantická večeře, při které atmosféru vytváří například svíčky, hudba, šampaňské…

Recepty na teplé i studené večeře pro každou příležitost jsou v této části. V poslední době jsou velmi oblíbené i rychlé večeře nebo jídla z 5 a méně surovin - a recepty na ně vám samozřejmě také nabízíme... 

Seřadit
Nalezeno 13878 receptů
Zobrazení

Vychlazené plátky tlačenky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Postup ještě jednou zopakujeme. Obalené plátky...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě spolu s cibulí. Maso vykostíme a na drobno rozsekáme. Játra...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme a opláchneme. Spolu s cibulí je uvaříme v mírně osolené vodě, vykostíme a na hrubo rozsekáme. Vepřová játra...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Vepřovou hlavu, plíce a játra očistíme a opláchneme. Uvaříme je v mírně osolené vodě (játra po 10 minutách varu vyjmeme), hlavu vykostíme a vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Brambory vaříme 10 minut ve slupce. Scedíme a každou bramboru promáčkneme. Nandáme do pekáčku, přidáme neloupané stroužky česneku, osolíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Domácí jitrnice (nebo jelítka) opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku dokřupava. Kroupová jelítka nakrájíme na plátky a opečeme. Podáváme s...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Očištěné a omyté maso uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nakrájíme na kostky nebo na proužky. Část vývaru necháme odpařit na menší množství a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Menší hlávky zelí dobře očistíme, košťály nařízneme (dost hluboko) a hlávky zelí vložíme do keramického soudku. Postupně jak zelí vkládáme, tak je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Jitrnici rozlomíme a obsah vymačkáme do misky. Přidáme sádlo a polovinu strouhaného křenu. Vše spolu důkladně promícháme a mažeme na krajíčky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Omytý bůček uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Maso vykostíme a umeleme. Do vývaru z masa namočíme rohlíky, vymačkáme a přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Mrkev, celer, cibuli, česnek i petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme. Jehněčí maso odblaníme a s vnitřnostmi (srdce, játra, jazyk) dobře omyjeme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Vepřové očištěné a dobře omyté ucho dáme do 1,5-2 litru vody, přidáme sůl, bobkový list, celý černý pepř, celou oloupanou cibuli a očištěnou omytou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

Nožičky očistíme, omyjeme a dáme do hrnce s 2-2,5 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, celou oloupanou cibuli a česnek, přivedeme k varu. Potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova. Promyté kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka (1 litr + 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření. Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 185 min

Maso dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut. Poté přidáme očištěnou zeleninu a koření. Kapustu rozkrojíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 235 min

Plec, krkovičku, nožičky a kůži dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut. Poté přidáme zeleninu kromě kapusty a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 230 min

Vepřovou hlavu očistíme a omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Hlavu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Omyjeme vepřové maso z plecka, dobře očistíme a omyjeme nožičky, tučné maso z hlavy (lalok), kůže, srdce, jazyk a játra. Do velkého hrnce dáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 310 min

Na pánvi rozpálíme olej, očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku dávky dáme do pánve, osolíme přidáme kmín a osmažíme dorůžova. Přidáme druhou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist