Opékání na ohni

Opékat nad ohněm můžeme buřty, klobásy, kuřecí i jiné druhy masa, ryby... a i když to není právě nejzdravější tepelná úprava, je velmi oblíbená. Na ohni se ale dají připravovat i jídla v kotlíku - stačí vám k tomu trojnožka a samozřejmě kotlík.

V této části jsou recepty na přípravu mnoha jídel, která se dají připravit právě na ohni a budete příjemně překvapeni, kolik možností máte.

Seřadit
Nalezeno 7 receptů
Zobrazení

Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Protkneme je slaninou, osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř, potřeme olejem a jemně utřeným...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Maso umeleme, osolíme, opepříme a necháme 2 hodiny uležet. Potom z masa tvoříme šišky a karbanátky a na rožni je upečeme. Podáváme s nakrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné kuře rozpůlíme, kromě křídel a stehen vykostíme a rozčtvrtíme. Naporcované kuře osolíme, potřeme máslem a pečeme na roštu. Během pečení...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Úhoře vykucháme, stáhneme, omyjeme a nakrájíme na 5cm velké špalíky. Olej smícháme s nasekaným koprem, petrželkou a citronovou šťávou. Úhoře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyté a odblaněné maso potřeme solí, pepřem a olivovým olejem Upevníme je na špíz. Trochu grilovacího uhlí posuneme stranou a na volné místo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Vepřová žebírka omyjeme, osušíme a do masa vetřeme pepř, tymián (nebo bazalku) a sůl. Žebírka rozdělíme na kusy a napichujeme je na rožeň. Pečeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Z omytého roštěnce odstraníme tuk a blány. Do masa vetřeme sůl, pepř a ještě na povrchu mírně osolíme. Roštěnec napíchneme na rožeň a zvolna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Omyté kuře osušíme a uvnitř osolíme. Naplníme je směsí drobně nakrájených rajčat, papriky, hub, soli a 10g másla. Kuře navlékneme na rožeň a kůži...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a okraje nařízneme. Smícháme ocet, víno, sůl, pepř a čerstvý nasekaný rozmarýn. Nakonec zašleháme olej. Kotlety...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Maso zbavíme tuku a blan, nakrájíme na kostky. V misce smícháme olej, sůl, pepře, papriku a majoránku. Ve směsi marinujeme maso asi 20 minut, při...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 42 min

Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Připravíme si omáčku: Hořčici smícháme s citronovou šťávou. Potom ryby osolíme a zprudka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Kuře opláchneme a důkladně potřeme grilovacím kořením. V míse smícháme nasekaný česnek a papričky, sůl, pepř, papriku a olej. Kuře napíchneme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem. V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Maso umyjeme, nakrájíme na 4 cm kostky, osolíme, opepříme, slaninu, klobásu, jablka a zeleninu nařežeme na plátky a syrové neloupané brambory na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Očištěné a vyvrhnuté sele opláchneme, osušíme, nasolíme i zevnitř, pomažeme máslem a necháme odležet. Mezitím si připravíme nádivku. Suché housky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 220 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist