Telecí

Telecí maso na grilu je jedinečnou pochoutkou. Protože telecí neobsahuje téměř žádný tuk, je ho potřeba před grilováním marinovat nebo alespoň potřít olejem. Nejvhodnější pro úpravu na grilu jsou telecí kotlety nebo maso ze hřbetu.

Telecí kotlety se grilují se silné a nerozklepané, nebo rozklepané na tenké plátky. Při druhém způsobu se doporučuje maso pro naklepání vložit do mikroténové fólie, rozklepání by se mělo provádět buď plochou stranou sekáčku na maso nebo jen jemně paličkou, ideální síla plátků je 1 až 1,5 centimetru. Marináda na grilování telecího může být jen z olivového oleje, tymiánu a citronové šťávy. V této části ale najdete recepty i na jiné možnosti přípravy a grilování telecího masa, které byste měli určitě vyzkoušet.

Seřadit
Nalezeno 15 receptů
Zobrazení

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na plátky nakrájíme špek, papriku, cibuli a na proužky žampiony. Kousky masa a zeleniny postupně...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Nejdříve nakrájíme maso na větší kostičky, naložíme do směsi se 4 lžícemi oleje, soli, pepře, grilovacího koření a provensálského koření. Směs s...

4.7
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 61 min Počet komentářů k receptu2

V míse smícháme sojovou omáčku, olej, sůl, nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, kari, pepř a kmín. Vepřové maso naklepeme a vmícháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 31 min Počet komentářů k receptu1

Kuřecí prsíčka podélně rozkrojíme, vložíme do nich plátek šunky a 2-3 lístky šalvěje. Obě poloviny přitiskneme k sobě, upevníme párátky, osolíme,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Rozřízneme podélně oloupané špekáčky. Mezi půlky vložíme plátek sýra, který obalíme v pálivé paprice a přidáme dvě kolečka cibule. Přitiskneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 31 min

Nařízneme v chlebu 2cm krajíčky, které nedořízneme. Každý zářez potřeme osoleným máslem, ve kterém jsme rozmíchali 4 stroužky česneku. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Panenku nakrájíme na kousky a v míse promícháme s olejem, vínem, sušeným oreganem, kůrou a šťávou z citronů, prolisovaným česnekem a pepřem. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 52 min

Do mixéru vložíme česnek, celý pepř, sušený tymián, rozdrcené chilli papričky, ocet a olej a suroviny rozmixujeme na hrubou kaši. Z kotlet...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min
Recept obsahuje video

Nejprve připravíme marinádu. Do mixéru nebo do hmoždíře vložíme česnek, rozmarýn, pepř, chilli, zrnka fenyklu, citronovou šťávu a olej a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Připravíme si marinádu promícháním rajčatového pesta, nasekanou bazalkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Připravíme maso, ostrým nožem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rajčata zalijeme v míse horkou vodou a po 30 vteřinách je slijeme a odstraníme slupky a semínka a nasekáme najemno. Dáme je do mísy s rajčatovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky, rozložíme naplocho vedle sebe na pracovní plochu a napícháme vždy na tři vodorovné špízy. Smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 26 min

Z omytého masa nakrájíme 4 řízky. Prořízneme do nich kapsy a do každé vložíme 2 vypeckované švestky a tenké plátky jablka. Řízky uzavřeme párátkem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté maso nakrájíme přes vlákno na malé kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso střídavě napichujeme s cibulí a slaninou nakrájenou na plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Omyté maso nakrájíma na malé kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vložíme do nádoby, poklademe plátky cibule, zakapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté plátky jater osolíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Řízky grilujeme po každé straně asi 4 minuty. Hotové potřeme rozpuštěným máslem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Omytá játra nakrájíme na malé kousky, slaninu na plátky, cibuli a omytá rajčata na kolečka. Vše střídavě napichujeme na jehly. Osolíme, opepříme a...

2
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 26 min

Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme je na mřížku a grilujeme z obou stran. Dobře propečené maso potřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme olejem a necháme odležet hodinu v lednici. Zelený hrášek prohřejeme a necháme okapat. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Maso odblaníme, po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme olejem a pod rozehřátým grilem pečeme z obou stran asi 8 minut. Měkké plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist