Zavařování - ostatní

Zavařování je velmi používaný způsob konzervace ovoce, zeleniny a mnoha dalších surovin i potravin - například i masa a hub, ale třeba i hotových jídel. Sklenice se zavařenými produkty skladujeme ideálně v chladném a tmavém místě. Pokud se dodrží doporučená teplota a doba zavařování, vydrží i několik roků. 

Velkou výhodou konzervace zavařováním například proti zamražení je i jednoduchá možnost uložení, kontroly a transportu. Zavařené potraviny jsou také ihned připravené k přímé konzumaci i dalšímu zpracování podle jejich druhu, nebo třeba jen ohřátí. Při zavařování musíme vždy počítat s tím, že teplota bude mít vliv na změknutí zavařovaného obsahu.

Seřadit
Nalezeno 8 receptů
Zobrazení

Mladý hrášek vyloupeme, nasypeme do vroucí vody a krátce povaříme. Po vyjmutí ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a rozdělíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Kukuřici důkladně očistíme, odstraníme šupiny a vlákna a krátce povaříme v 1 litru vroucí vody. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, poté nakrájíme, vložíme do kastrolu a zakapeme citronovou šťávou. Přimícháme cukr, vodu a jablka dusíme. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, vyzrálá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, zázvor nakrájíme na kousky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 165 min

Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Artyčoky omyjeme, ze špiček a spodků odkrojíme alespoň 0,5 cm a odstraníme všechny vnější tuhé listy. Artyčoky rozkrojíme podélně na dvě poloviny,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist