Houby

Zavařování hub je mimo usušení další možnost jejich dlouhodobé konzervace. Zavařené houby jsou ale vzhledem k případným dalším přidaným ingrediencím mnohem víc chutnější. Houby, určené k zavařování, musí být čerstvé a kvalitní. Nejvíce vhodné jsou středně velké a pevné lesní houby, především hřiby, a také menší hlavičky žampionů. Nabízíme vám ověřené recepty na zavařování hub v mnoha různých chutích. Vyzkoušejte mimo tradičních i některé jiné přísady!

Seřadit
Nalezeno 6 receptů
Zobrazení

Syrové maso opláchneme, odstraníme kosti, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran mírně osolíme a uložíme do sklenic. Zavíčkujeme,...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 195 min

Maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a ty mírně naklepeme. Kosti a kůže dobře povaříme v osolené vodě. Maso rozdělíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 255 min

Maso očistíme, opláchneme, prošpikujeme česnekem, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

Maso očistíme, opláchneme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme a povaříme. Ještě horké nakrájíme na kousky, kosti odstraníme a maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 170 min

Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 200 min

Vepřové maso opláchneme, vykostíme a pokrájíme na plátky. Okraje nařízneme a kotlety zlehka naklepeme. Ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce a z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 155 min

Vepřové kotlety opláchneme, vykostíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a maso zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 170 min

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo, necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mletou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 235 min

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Maso očistíme, důkladně omyjeme, ochutíme solí, kmínem, vložíme do kastrolu a ve vyhřáté troubě upečeme. Mezitím nasekáme cibuli a udusíme. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 155 min

Uzené maso důkladně omyjeme v teplé vodě, propláchneme studenou vodou a pokrájíme na větší kusy. Rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme. Sklenice...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Syrové hovězí maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme. Rozdělíme do sklenic a ihned uzavřeme. ...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 160 min

Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přisypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Zaprášíme moukou a na rozpálené části...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Maso očistíme, důkladně opláchneme, pokrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Maso vcelku očistíme, důkladně omyjeme, osolíme a vložíme do pekáče vymazaného sádlem. Podlijeme vodou a podusíme na sporáku. Poté napolo upečeme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blány, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Hovězí jazyk očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, po chvíli přidáme k masu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 165 min

Maso očistíme, důkladně omyjeme, osušíme na papírové utěrce a osolíme. V kastrolu rozpálíme sádlo a maso na něm osmažíme po obou stranách. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 125 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist