Houby
Zavařování hub je mimo usušení další možnost jejich dlouhodobé konzervace. Zavařené houby jsou ale vzhledem k případným dalším přidaným ingrediencím mnohem víc chutnější. Houby, určené k zavařování, musí být čerstvé a kvalitní. Nejvíce vhodné jsou středně velké a pevné lesní houby, především hřiby, a také menší hlavičky žampionů. Nabízíme vám ověřené recepty na zavařování hub v mnoha různých chutích. Vyzkoušejte mimo tradičních i některé jiné přísady!
Očištěné houby povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a necháme vychladnout. ...
Čerstvé hřiby očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme tuk a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli....
Menší hřiby očistíme, důkladně omyjeme a povaříme. Do kastrolu nalijeme olej, vložíme houby, ochutíme solí a krátce podusíme. Poté přidáme...
Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme,...
Vepřové kotlety opláchneme, vykostíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a maso zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v...
Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a...