Ostatní

Zavařování se nejčastěji používá k dlouhodobé konzervaci ovoce a zeleniny, zavařují se ale i hotová jídla, polévky, různé druhy masa a třeba i uzeniny. Zavařit se ale mohou i šťávy a sirupy, pečivo z třeného těsta nebo upečené cukroví. Trvanlivost pečiva se zavařením může prodloužit až na šest měsíců. Zde najdete recepty na zavařování mnoha různých druhů potravin a jídel. Všechny recepty jsou vyzkoušené a tak je můžete skutečně bez obav využít.

Seřadit
Nalezeno 3 receptů
Zobrazení

Oloupeme jablka, odstraníme jadřince a rozdělíme na čtvrtky. Nakrájíme na kousky a vložíme do mísy z odolného skla vhodné do mikrovlnné trouby. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a pokapeme je citronovou šťávou. Vodu svaříme s cukrem a kořením. Přidáme jablka a dusíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu2

Očištěnou mrkev jemně nastrouháme do mísy. Kompotované ovoce spolu s omytými jablky nakrájíme na větší kousky a přidáme k mrkvi. Zalijeme šťávou z...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Zralé bezinky očistíme, důkladně propláchneme na sítu, odstraníme stopky a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme citronovou kůru,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Jablka oloupeme, vykrájíme a dobře omyjeme. Nakrájíme je na čtvrtky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Přidáme cukr, hřebíček a krátce asi 10...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Změklé máslo vyšleháme, přidáme vejce, sůl, prolisovaný tvaroh a větší část mléka. Vše rozmícháme, přilijeme zbylé mléko, přidáme prosátou hrubou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Postup při přípravě tohoto receptu je stejný jako u receptury Kynuté knedlíky s povidly s tím, že místo povidel knedlíky naplníme okapanými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Postup při přípravě tohoto receptu je stejný jako u receptury Kynuté knedlíky s kompotovanými třešněmi s tím, že knedlíky plníme kompotovanými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cukr s vodou svaříme a přidáme čerstvé maliny. Necháme přejít varem a dáme vychladnout.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Zralé hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Hrušky dusíme v oslazené vodě s trochou citronové šťávy doměkka.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Jahody očistíme od stopek. Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky. Každé ovoce povaříme zvlášť v roztoku cukru a vody. Scedíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Ryngle omyjeme, na minutku můžeme dát do vroucí vody a necháme okapat. Vložíme je do vymytých sklenic. Z vody a cukru připravíme cukerný roztok. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oloupeme broskve, nevyzrálé povaříme 3 minuty, rozpůlíme a vypeckujeme a narovnáme do vymytých sklenic. Zalijeme vychladlým cukerným roztokem z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Odstopkujeme omyté třešně a na hodinu dáme do slané vlažné vody. Čisté sklenice plníme třešněmi a zalijeme do 3/4 nálevem, ovoce pustí samo šťávu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyjeme a oloupeme hrušky, podélně rozdělíme na poloviny a zbavíme jadřinců a stopek. Připravíme si vodu s kyselinou citronovou a ponoříme do ní...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Odstopkujeme maliny a opláchneme ve vodě. Necháme okapat a naplníme do čistých sklenic. Připravíme cukerný roztok v hrnci, kde přivedeme vodu k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, oloupeme a povaříme je cca 3min v sirupu svařeném z 0,5l vody a 200g cukru. Necháme vychladnout. Mezitím...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cukr s vodou uvedeme do varu. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a vhodíme na chvíli do vařícího roztoku. Odstavíme z ohně. Kompot necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist