Kosher

Židovská kuchyně a kosher jídla vás zcela jistě zaujmou. Ve většině receptů na najdete potraviny a suroviny, které znáte, jen jejich úprava a konečná chuť je poněkud jiná, než na co jsme v tradiční evropské i české kuchyni zvyklí.

Budete příjemně překvapeni, jak snadno se různá židovská jídla dají připravit a jak jsou chutná. Zcela jistě se stanou zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 42 receptů
Zobrazení

Čerstvé vinné listy ponoříme na minutu do vroucí vody. Vyndáme, osušíme. Nakládané listy omyjeme a namočíme do misky s teplou vodou cca na 5 minut,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Dáme opékat topinky do toustovače nebo trouby, a mezitím rozkrojíme zralé avokádo a vyjmeme pecku. Když jsou toasty opečené, namažeme je dužinou z...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme prolisovaný česnek a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu2

Lilky nakrájíme na dílky, papriky na kousky. Smícháme med, olej a Harissu. Polovinou zakapeme zeleninu a grilujeme až lehce zhnědne. Bulgur...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Pevný sojový tvaroh-tofu nakrájíme na půlcentimetrové kostky, pórek na šikmé kolečka a listy mořské řasy nori na tenké proužky. Všechny suroviny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme ve vývaru doměkka. Vyndáme, prolisujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru. Polévku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Z čerstvých fíků odřízneme vršky, ale neloupeme. Nakrájíme na čtvrtky, neprořízneme zcela, rozevřeme jako květ a postavíme na mísu. Na fíky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a bílou dužinu. Dlaní papriky zploštíme a slupku potřeme olejem. Vložíme na mřížku pod gril....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

Horní část křídel odstraníme v kloubní části. Černé fazole rozmačkáme, přidáme vodu a necháme stát. Ve woku rozpálíme olej, přidáme utřený česnek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Krevety povaříme pár minut v horké vodě, poté je vyloupeme (celé kromě koncových částí), vložíme do mísy s marinádou připravenou z utřeného česneku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Ve woku rozpálíme olej, vlijeme rozšlehané vejce a sojovou omáčku a vaříme, až se vejce začne srážet. Přidáme dušenou a dobře usušenou rýži,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Hrachové lusky vložíme do rozpáleného oleje a asi 1 minutu smažíme. Vyndáme a přidáme je k oloupaným burským oříškům. Z pánve vylijeme všechen...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Zázvor a česnek nasekáme, smícháme s 2 lžícemi škrobu, jedlou sodou, solí, pepřem a cukrem. Syrové krevety oloupeme a odstraníme červenou žílu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Vykostěné kuřecí maso smícháme se sojovou omáčkou, brandy, solamylem, solí a pepřem. Zahřejeme wok, vlijeme olej a přidáme celý česnek. Smažíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Artyčoky očistíme, seřízneme stonky na délku 5 cm a zbavíme je tuhých vnějších listů. Z každého artyčoku odřízneme horní čtvrtinu listů. Směrem od...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme, osušíme. Pánev naplníme do jedné třetiny olejem a rozpálíme. Brambory osmahneme do zlatova...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

4 stroužky česneku utřeme, zbylé dva nakrájíme na tenké plátky. Houby rozkrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou. V pánvi rozpálíme olej...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Tresku balcalao namočíme na 20 hodin do studené vody, tu během doby asi 3-4x vyměníme, tímto rybu zbavíme přebytečné soli. Tresku dáme do hrnce s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat. V míse smícháme se 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist