Maroko
Maroko je oblíbenou turistickou destinací a tak mnozí jídla marocké kuchyně znají. Mnoho potravin se používá i v evropské kuchyni a protože jsou k dostání i u nás, můžete si marocká jídla podle našich receptů sami připravit.
V Maroku se nejčastěji připravuje na mnoho způsobů jehněčí a kuřecí maso, cizrna, kuskus a rýže. Používají se také různé druhy citrusů, dýně a datle, oblíbená je i kukuřice. Důležitou součástí marocké kuchyně je mléko a olivy.
Na nudličky nakrájíme papriku a na oleji lehce osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání opékáme, až cibule zesklovatí. ...
Odřežeme tuk z horní části kýty. Kýtu položíme obráceně a rozprostřeme na prkénko. Uděláme špičkou nože zářezy do silné části masa. ...
Změklé máslo utřeme se solí, pepřem, tlučeným novým kořením a papričkami. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou cibuli. Z másla vytvarujeme váleček,...
Omyté a očištěné maso umeleme spolu s oloupaným česnekem a směs osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme malé kuličky a potřeme je olejem...
Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Opečeme je ve velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji do zlatova. Osolíme a okořeníme...
Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme. Z šalotky, česneku, papričky, citronové...
Omyté lilky nakrájíme na kousky, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme, necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a...
Kotlety omyjeme a osušíme, opečeme v kastrolu na rozpáleném olivovém oleji, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, necháme na teplém místě. Oloupanou...
Omyté citrony nakrájíme na dílky. Spolu s cukrem a 100 ml vody je zahřejeme v hrnci, zvolna vaříme tak dlouho, až se většina tekutiny odpaří. ...
Citronovou šťávu a kůru rozkrájenou na nudličky vložíme s cukrem do hrnce, přilijeme 100 ml vody, na mírném ohni vše povaříme na hustotu sirupu....