Japonsko
Recepty na typická jídla kuchyně Japonska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Jídla japonské kuchyně jsou známá po celém světě, připravují se v mnoha restauracích i domácnostech. V posledních letech se velmi oblíbeným stalo i tradiční sushi. Japonské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Filety z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na plech, vložíme pod gril a grilujeme z obou stran, až budou křupavé. Dáme...
Do suché pánve vsypeme sezamová semínka a opražíme do zlatova. Odstavíme, přesypeme na porcelánový plochý talíř, necháme vychladnout. Salátovou...
Mrkev a ředkev rozkrájíme na tenké plátky, listy salátu nakrájíme na proužky a potřeme majonézou. Do kastrůlku nalijeme rýžové víno, vodu, osolíme,...
Připravíme si dresink: smícháme wasabi, olivový olej, limetkovou šťávu a med. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme kostičky. Vmícháme je k...
Všechny ingredience kromě oleje vyšleháme společně. Pokud nemáme dashi, nevadí. Poté po částech smažíme tenké omelety na oleji. Vždy je...
Kulatou rýži několikrát propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 3 minuty. Oheň...
Nejprve cca 5min nasucho opražíme při nízké teplotě sezamová semínka, dokud lehce nezhnědnou. Nudle vaříme 5min ve vroucí vodě, slijeme a...
Meloun oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zalijeme bílým vínem a mírně osolíme. Salát podáváme dobře vychlazený.
Očištěné pstruhy osolíme. Do rozpuštěného másla přidáme koření, citronovou šťávu a jogurt. Každou rybu v této směsi namočíme a zabalíme do alobalu...
Tenké špagety uvaříme dle návodu, slijeme a ve větší míse je smícháme s vývarem, 2 lžícemi octa, dvěma lžícemi vína, cukrem a nasekanou petrželkou....