Jižní Evropa

Kuchyně jihu Evropy je známá především jako italská, ale patří do ní i kuchyně Řecka, Španělska, Portugalska, Chorvatska, Srbska a Slovinska. Jihoevropská kuchyně je tedy poměrně rozmanitá, a to i přesto, že se v některých zemích používají stejné suroviny.

Itálie má po celém světě proslavené těstoviny, sýry a víno, Španělsko vynikající uzeniny, Řecko a Portugalsko chutné ryby a mořské plody, balkánské země například různé úpravy jehněčího masa...

V této části najdete mnoho receptů, podle kterých si jídla z jižní Evropy můžete sami připravit. v mnoha případech budete příjemně překvapeni jejich snadnou a rychlou úpravou i konečnou chutí.

Seřadit
Nalezeno 3615 receptů
Zobrazení

Fíky nařízneme uprostřed do kříže a střed trochu stlačíme. Ohnivzdornou formičku vymastíme a vyložíme fíky. Portské víno s rozmarýnem a cukrem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Omytá a osušená rajčata nakrájíme na kostičky. Přidáme čerstvou bazalku, nasekaný česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs vychladíme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Rajčata i mozzarellu pokrájíme na přibližně stejně tlusté plátky. Ty poté střídavě naskládáme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, zakápneme...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Filety dobře omyjeme a osušíme. Smícháme všechny ingredience. Vzniklou omáčkou přelijeme připravené maso, osolíme a opepříme. Přikryjeme fólií a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 195 min Počet komentářů k receptu1

Rajčata nakrájíme na kostičky, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. Rajčata zalijeme olejem, zakapeme octem, osolíme, promícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Omytá rajčata nakrájíme na menší kousky, osolíme a krátce podusíme. Potom rajčata zalijeme rozšlehaným vejcem s nastrouhaným sýrem, necháme srazit...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Tofu nakrájíme na kostky o velikosti cca 2,5cm, vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, cukr a sójovou omáčku a necháme 2h...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Dýňovou dužinu nakrájíme na klínky a cibuli nadrobno. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s bobkovým listem, přidáme dýni, podlijeme naběračkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu1

Papriku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka, opláchneme a nakrájíme na kousky. Bresaolu nakrájíme na tenké proužky, hroznové víno omyjeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist