Slovinsko

Recepty na typická jídla kuchyně Slovinska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. V kuchyni se velmi často používá jehněčí a skopové maso, drůbež, fazole a zelenina. Slovinské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 1 receptů
Zobrazení

Uvařené oloupané brambory a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky. Ořechy nastrouháme a lehce smícháme s majolkou. Okyselíme ji citronovou šťávou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Všechny přísady kromě rumu zahřejeme za stálého míchání téměř k bodu varu. Necháme asi 15 minut louhovat na velmi mírném ohni a potom vyjmeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do misky nalijeme ocet, přisypeme cukr, špetku soli a promícháme, aby se cukr rozpustil. Mátové lístky na prkénku nasekáme na jemno a přisypeme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do misky nalijeme olej a ocet, přidáme sůl a pepř. Petrželku, kerblík, estragon, cibuli, pažitku a kapary pokrájíme najemno a přisypeme do mísy....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Telecí maso spolu se syrovým sádlem umeleme na strojku. Do mleté směsi zapracujeme vejce a žloutky, osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Rajčata rozkrojíme na 2 poloviny a zbavíme jádřinců. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Základní vývar ohřejeme. Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a dáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Rajčata pokrájíme na malé kostičky, zasypeme strouhaným sýrem, trochou mleté papriky a necháme chvilku odležet. Do talíře dáme velkou lžíci...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme na kolečka pokrájený pórek a chvilku orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme brambory nakrájené na kostičky, dvě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

V pánvi na rozpuštěném másle opražíme cibulku s cukrem dozlatova. Přimícháme mouku a do směsi vlijeme vodu s bujónem. Vaříme 30 minut. Do hotové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme pokrájenou zeleninu. Cibuli, karotku, posekané listy celeru, bobkový list a tymián. Lehce orestujeme, zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Uzeného lososa zbavíme kůže, maso nakrájíme na kostičky. Brambory očistíme, nakrájíme také na kostičky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut doměkka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Budeme potřebovat dvě uzené makrely. Oddělíme hlavu a ocas, vyndáme páteř a kosti, maso od kůže oddělíme a z masa na talířku vytvoříme kopeček. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěné a omyté maso vložíme vcelku do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Jakmile se víno začne vařit, přidáme bobkový list, tymián, celý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme, osolíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 38 min

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme nahrubo. Cibuli pokrájíme najemno. V hrnci rozpálíme kvalitní olej, přisypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Oukleje nebo jiné drobné bílé rybky vložíme do mísy s moukou, hromadně je obalíme, vložíme do fritovacího sítka a sítkem zaklepeme, aby odpadla...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 6 min

Omyjeme brambory a uvaříme. Mezitím omyjeme tresčí maso a pokrájíme na kousky. V nepřilnavé pánvi vymazané lžící oleje smažíme maso 2-3 minuty,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Den před vařením této chutné teriny si namočíme telecí brzlík do studené vody. Vepřový bůček omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme bílým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 165 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist