Španělsko
Recepty na typická jídla kuchyně Španělska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. V kuchyni se velmi často používají ryby a mořské plody, ale i různé maso, drůbež, těstoviny, fazole, rajče... důležité je i správné koření. Typickým jídlem je paela. Španělské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Do hlubšího hrnce vložíme máslo, 2 - 3 lžíce nastrouhané pomerančové kůry, lžičku cukru, špetku soli a pomalu, při mírné teplotě, směs budeme...
Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme očištěné a na proužky pokrájené papriky a osmahneme je. Dále přidáme spařená,...
Omyté a očištěné hřiby pokrájíme na větší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželí. Olej necháme rozehřát na pánvi,...
Na tuku opečeme na kolečka nakrájenou klobásku chorizo. Tuk scedíme a nalijeme do pánve. Přidáme na kolečka nakrájené uvařené brambory, které mírně...
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty. Měkká...
Propláchnutou čočku vložíme do kastrolu s 1 litrem vody, přidáme bobkový list, nakrájenou klobásu a vše zvolna vaříme 35-40 minut, dokud čočka...
Telecí játra opláchneme, očistíme a ukrojíme z nich 2 řezy. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a po obou stranách rychleji opečeme na horkém tuku...
Kuřata očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a v kloubech je nařízneme. Okapané maso osolíme, opepříme a na tuku opečeme. Do tuku od opékání...
Do masového vývaru zamícháme ocet. Na kostičky nakrájíme 150 g chleba a pokapeme ho tekutinou. Necháme v klidu 10 minut. Rajčata krátce vložíme do...
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, které zpěníme na oleji. Zalijeme vývarem z kostky masoxu, opepříme, okyselíme, osolíme a ještě...