Dánsko

Recepty na typická jídla kuchyně Dánska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne- připravte si například typické dánské ryby, polévky nebo sušenky. Dánské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 41 receptů
Zobrazení

Mleté ořechy, cukr, bílek a citrónovou šťávu zpracujeme na hmotu a tvoříme malé hromádky, které necháme oschnout. Suchou hrudku napíchneme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky. Nastrouhanou čokoládu rozehřejeme v hrnci s 60g másla, přidáme sušenky a spojíme dohromady. Přendáme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Cibulku pokrájíme na drobné kousky. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné rybky a oloupané, na kousky nakrájené brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme doměkka. Ze 40g másla a hladké mouky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse rozšleháme vajíčko s mlékem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Slanečka nejdříve zbavíme vnitřností tak, že ho ostrým nožem rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Vyčistíme, odřízneme hlavu a vložíme do hrnce...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Velkého slanečka rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavu i ocas odřízneme, rybu dobře omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z čtyř plátků tmavého chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. trojúhelníky, čtyřlístek, kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Malé jarní brambory oškrábeme, omyjeme a rozkrájíme na na čtvrtky. Květák omyjeme a rozebereme ho na malé růžičky. Malé listy mladého špenátu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do misky nastrouháme plísňový sýr, přilijeme smetanu a rozmícháme. V hrnci přivedeme k varu 1 litr čistého vývaru z masa. Omyjeme petrželku s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Tučnou mořskou rybu nebo filety z ryb (např. tuňák, losos, kapr, úhoř, aj.) vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas. Rozřežeme ji na ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Ve velkém hrnci si postupně ohřejeme 6 litrů mléka a dáme ho do velké nádoby. Ve velké míse si rozšleháme vejce ve smetaně, zalijeme je teplým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Dobře omytou řepu dáme do hrnce, zalijeme ji vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka, Vaříme podle velikosti přibližně 20-40 minut. Poté řepu scedíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Uvaříme 1 kg dobře omytých brambor v 1,4 litru vody doměkka, vaříme je přibližně 20 minut. Poté je slijeme a horké oloupeme a jemně nastrouháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Sobí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na 8 tenkých plátků. (přibližně po 75-80 gramech). Nakrájíme si 8 tenkých plátků prorostlé slaniny a 4...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Mraženou sobí kýtu rozkrájíme přes vlákno velmi ostrým nožem na tenké plátky. Uzenou slaninu pokrájíme na proužky silné 1 - 2 mm. V pánvi vysmažíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Hrozinky zalijeme koňakem a necháme přes noc proležet. Rozlámanou čokoládu necháme rozpustit v horké vodní lázni a pak jí umícháme dohladka s vodou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Jahody zbavíme stopek, důkladně omyjeme, necháme okapat (5 jahod odložíme na ozdobení) a pak je pokrájíme na malé dílky. Hlubokou mísu vložíme na 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist