Bulharsko
Recepty na typická jídla kuchyně Bulharska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Kuchyně je ovlivněna balkánem, v zemi pěstovanými plodinami a chovem hospodářských zvířat. Velmi často se v ní objevují různé luštěniny a skopové maso, ze zeleniny především rajče a paprika. Bulharské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso po obou stranách poprášíme moukou a zprudka opečeme na...
Osmažíme nakrájenou cibuli na sádle, nakrájené maso, přidáme česnek a sladkou papriku, sůl a ostatní koření. Zalijeme vývarem a dusíme. Když je...
Do osolené vody dáme vařit omyté maso nakrájené na porce. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, zelí a brambory na kostky. Jemně nakrájenou...
Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, rajčatový protlak a chvíli podusíme. ...
Cibuli oloupeme a nasekáme, česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Ovčí sýr rozmícháme se smetanou, přidáme cibuli, česnek, sůl...
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osolíme a okořeníme. Podlijeme vodou a...
Salátové okurky omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka (okurku neloupeme) a nakrájíme na střední kostky. V hlubším rendlíku na oleji okurku s...
Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Osmahneme na pánvi na části másla a vyjmeme. Porce urovnáme do máslem...
Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, kroupy propláchneme studenou vodou. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Do...
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, párek rozkrájíme na kolečka. Pórek zpěníme na másle, vložíme...