Plzeňsko

Tradiční kuchyně Plzeňska vznikla především z chodských a šumavských jídel. Je pro ni typické vepřové maso, brambory, omáčky a knedlíky, hovězí guláš, jablečný závin – štrúdl, a samozřejmě pivo. Specialitou Plzeňského kraje jsou kynuté bramboráky. V této části najdete recepty na všechny uvedené a samozřejmě i mnohé další vynikající lahůdky z Plzně a okolí. Budete překvapeni, jak jednoduchá a rychlá je jejich příprava a jakou mají vynikající chuť.

Seřadit
Nalezeno 17 receptů
Zobrazení

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme sádlo, orestujeme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 95 min Počet komentářů k receptu1

Nivu najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V míse utřeme tvaroh s majonézou a nastrouhanou Nivou do pěny. Pak přilijeme pivo,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Kotlety omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme je a osolíme a obalíme v mouce. Ve větší pánvi nebo žáruvzdorné míse rozehřejeme olej...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Kroupy propláchneme studenou vodou a pak je v dostatečném množství osolené vody uvaříme. Uvařené kroupy scedíme, necháme důkladně okapat v cedníku....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na silnější proužky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník do mísy. Přidáme k němu vejce, mouku, strouhanku, mléko, krupicový cukr a sůl a vypracujeme vláčné těsto, do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

V hrnci rozpustíme v teplé smetaně čokoládu a podle chuti ji ještě osladíme cukrem. Když se směs začne vařit, důkladně v ní rozmícháme žloutky tak,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

V hrnku z droždí, špetky cukru a trochy vody připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme. Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme je v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky a z obou stran je opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Polotvrdé žemle nakrájíme na kostičky a osmažíme je na 2 lžicích másla dozlatova. V míse utřeme máslo se solí, postupně přidáme 6 žloutků, které...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 89 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist