Slezsko

Slezská kuchyně nabízí mnoho vynikajících tradičních jídel. Patří mezi ně například velmi známá a oblíbená čočková polévka, ale také bramborové placky nebo bigos. Slezsko ale nabízí i jiné typické speciality s neobvyklými názvy, jako je například rozkula, grochule, kelurubková mačka, kraple se špenátem, panpúšiky nebo frajták. Recepty na mnohé speciality Slezska najdete zde a určitě alespoň některé vyzkoušejte! Budete víc než příjemně překvapeni!

Seřadit
Nalezeno 7 receptů
Zobrazení

Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme, vychladlé oloupeme a najemno je nastouháme. V míse z nastrouhaných brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, vajíčka a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu2

Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nařežeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Mleté vepřové maso...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Syrové brambory nastrouháme najemno. V míse smícháme nastoruhané brambory, nakrájené uzené maso, vejce a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Brambory omyjeme a v horké vodě je uvaříme ve slupce. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme. V mísce rozmícháme rozdrobené...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit do mírně osolené vody. Z mouky a poloviny másla připravíme světlou jíšku a tou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a rozvaříme je ve vařící vodě. V mísce rozmícháme mléko s moukou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Kroupy důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou, nasypeme je do hrnce, zalijeme mírně osolenou vodou, uvaříme doměkka a vodu slijeme. Cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, potřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Slaninu nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky. Fazolové lusky scedíme, necháme je okapat a rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krůtí prsa omyjeme studenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso omyjeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Na vále vypracujeme z hladké mouky, prášku do pečiva, 1 vejce, mléka, 20dkg cukru a z másla těsto, které rozdělíme na dvě placky. Do jedné přidáme...

4.7
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist