Valašsko

Recepty na tradiční jídla, která nabízí Valašsko. Vsetín, Valašské Klobouky, Valašské Meziříčí, Vizovice, Rožnov pod Radhoštěm a další místa na Valašsku mají své typické speciality. Patří mezi ně například česnečka nebo zelňačka, karbanátky, ale i vynikající lívance, koblihy nebo oblíbené škubánky, kynuté koláče, medový perník a mnohé další. Recepty na tato a mnohá další jídla najdete v této části. Určitě si z nich podle své chuti vyberete.

Seřadit
Nalezeno 633 receptů
Zobrazení

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky pokrájíme na kostičky, které dáme do mísy a zalijeme je mlékem s 2 rozšlehanými žloutky a 2 celými vejci....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 105 min Počet komentářů k receptu1

Omyté brambory dáme do hrnce s 7 dl vody a uvaříme je doměkka - vaříme je asi 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a prolisujeme do mísy lisem na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Zralé višně v sítu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Do mísy nasypeme krupicový cukr, přilijeme slunečnicový olej, přidáme vejce a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Čerstvý chřest omyjeme, oloupeme, odřežeme spodní tvrdé stonky (asi 1/3). Citrón omyjeme, odkrojíme z něj 2 plátky a ze zbytku citrónu vymačkáme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Oloupaný a omytý celer a křen jemně nastrouháme a dáme do mísy. Salám nakrájíme na velmi tenké nudličky, dlouhé asi 3 cm a přidáme k zelenině....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, drobné plodnice necháme celé, větší pokrájíme a vložíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Přidáme drcený kmín,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Jarní cibulku očistíme, omyjeme,vodu setřepeme. Bílou část cibulky drobně pokrájíme, zelenou nať nakrájíme na tenké kroužky a odložíme zvlášť na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

V rendlíku rozpustíme máslo. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Když je máslo vlahé, utřeme je se žloutkem do pěny. Přidáme k němu 3-4 lžíce smetany,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 18 min

Dobře vyzrálý sýr Brie (musí být měkký) dáme do mísy a vidličkou rozmačkáme. Přidáme tvaroh, pepř, drcený kmín, smetanu a promícháme. Omyjeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Směs čerstvých hub (hřiby, lišky kozáky aj.) očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ni 0.5...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hlávku čerstvého zelí očistíme a rozkrojíme. Použijeme jen jednu polovinu, z které vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké proužky. Dáme je do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Připravíme palačinkové těsto: do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Malou hlávku čerstvého...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Kroupy dobře promyjeme, dáme do do misky s 2 dl vody a necháme je namočené minimálně 30 minut. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a nakrájíme je na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupeme, omyjeme a na kostky nakrájíme brambory. Dáme je do hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme sůl, kmín a vaříme je 20 minut doměkka. Mezitím si...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Čerstvé houby očistíme, jejich hlavičky oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hrubší plátky. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V hrnci si...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očistíme a omyjeme hříbky. Drobně je pokrájíme a dáme do mísy. Omyjeme petrželku s pažitkou a bylinky drobně pokrájíme. V pánvi si rozpálíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Den předem si nalijeme do hrnce čerstvé plnotučné mléko, přimícháme do něj bílý jogurt, hrnec zakryjeme a necháme v teple zkysnout dotuha. Druhý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Sušené houby omyjeme, namočíme je rendlíku s 2–3 dl vody asi na 15 minut, potom je uvaříme doměkka s drceným kmínem a 2 špetkami soli. Omyjeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujónu. Zelený chřest omyjeme, odkrojíme asi 1/3 tvrdého stonku a vložíme ho do vařícího bujónu....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 36 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist