Maďarsko
Recepty na typická jídla kuchyně Maďarska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Kuchyně je ovlivněna v zemi pěstovanými plodinami a chovem hospodářských zvířat, typickým jídlem je hovězí guláš, perkelt a klobásy, ze zeleniny se používá především rajče a paprika. Maďarské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci). Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na...
V míse namočíme rohlíky nakrájené na kostičky do mléka. Přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Na pánvi zpěníme cibuli nadrobno...
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku osmažíme dorůžova. Přisypeme mletou papriku,...
Vepřový bůček omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mletou papriku a po...
Vlažné mléko rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme...
Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu...
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku a krátce...
Maso nakrájíme na menší kousky. Na polovině sádla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso, osmahneme, osolíme, přidáme koření a dusíme. ...
Vepřový bůček opláchneme a nakrájíme na kostky (3-4ks na porci). Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na 1/2 tuku, přidáme mletou...
Do mouky vlijeme polovinu vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, zbylé mléko,...
Hovězí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji dorůžova na 2/3 tuku, přidáme...
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku,...
Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme...
Upravený hovězí roštěnec nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme a poprášíme prosátou moukou. Roštěnky v...
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku,...
Vepřovou plec opláchneme a ztvarujeme pomocí provázku. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme...
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme kostí a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, poprášíme prosátou moukou,...
Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme. Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku...
Makrely omyjeme a nakrájíme na porce. Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu...
Kvásek z vlažného mléka,lžíce cukru, droždí a trochy mouky necháme vykynout. V míse smícháme mouku s cukrem, škrobovou moučkou, solí, citrónovou...