Moldavsko
Recepty na typická jídla kuchyně Moldávie vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Kuchyně je ovlivněna v zemi pěstovanými plodinami a chovem hospodářských zvířat. Velmi často se v ní objevují různé luštěniny a skopové maso, ze zeleniny především rajče a paprika, známé je i moldavské víno. Moldavské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Kořenovou zeleninu a pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou...
Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky,...
Lilky oloupeme, vykrojíme semena, poté lilky uvaříme, scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Cibuli a rajčata také rozkrájíme na kostičky...
Omyté ředkvičky a okurku nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, z...
Uzené vepřové maso rozkrájíme na silnější plátky, do každého plátku vykrojíme kapsu. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Řapíkatý...
Maso z vykoštěného kuřete rozložíme na pracovní stůl, meruňkový kompot scedíme, meruňky trochu rozmačkáme vidličkou, citronovou kůru nastrouháme....