Rusko

Ruská kuchyně je vzhledem k velikosti země, různým národnostem a kulturám velmi pestrá, především ve velkých městech je v současnosti poznamenaná i ostatními kuchyněmi z celého světa. V tradiční ruské kuchyni se objevují ryby, drůbež a zvěřina, lesní plody, houby a med, dále různé druhy obilovin včetně prosa. Polévky a omáčky mají základ především v místní zelenině, masu a rybách. typickým celosvětově známým jídlem ruské kuchyně je boršč, nápojem pak vodka.

Recepty na typická jídla kuchyně Ruska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. Ruské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 205 receptů
Zobrazení

Uzeného jesetera najemno rozmixujeme spolu se zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr a lososový kaviár. Nakonec zlehka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Slanečky máčíme jeden den ve vodě a ještě půl dne v mléce. Potom je vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nastrouhaná jablka, citronovou šťávu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Omyté maso nakrájíme přes vlákno na malé kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso střídavě napichujeme s cibulí a slaninou nakrájenou na plátky...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 28 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Mouku promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Ve směsi obalíme omyté, na proužky nakrájené maso. V pánvi na části oleje smažíme oloupanou,...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Přidáme opláchnuté hovězí a vepřové maso, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 180 min Počet komentářů k receptu1

Rohlík nakrájíme a přelijeme smetanou, kuřecí prsa naklepeme. V misce rozmícháme mleté maso se solí, pepřem, muškátovým oříškem, žloutky a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Bílky se špetkou soli vyšleháme v míse na pevný sníh. Potom po lžících zašleháváme cukr a když bude sníh lesklý, zašleháme maizenu a ocet. Sníh...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 95 min Počet komentářů k receptu1

Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a zvolna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Opláchnuté hovězí maso protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na polovině dávky tuku a přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Hovězí svíčkovou opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na části tuku dorůžova,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí roštěnec (nebo hovězí zadní maso) opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je do šíře a osolíme. Do středu plátků klademe nudličky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šíře rozklepeme a osolíme je. Hlávkové zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí svíčkovou opláchneme a zbavíme blan. Nakrájíme ji na hrubé nudličky, osolíme a opepříme. Maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou a na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme a na tuku rychleji opečeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které doširoka naklepeme. Vepřový ořez opláchneme a semeleme najemno na masovém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Každé žebírko na plocho rozřízneme. Vzniklý otvor v mase...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Skopovou kýtu vykostíme, odblaníme, zbavíme šlach a opláchneme v teplé vodě. Nakrájíme ji na kousky (4-6ks na porci), mírně naklepeme, osolíme,...

2.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min

Droždí promícháme s cukrem, zředíme vlažnou vodou, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme v teple vykynout. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Hovězí, vepřové a telecí maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a s žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme mletý pepř, vejce, dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou a s polovinou dávky oloupané cibule. Směs osolíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hovězí, telecí a vepřové maso omyjeme a jemně semeleme se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Mírně osolíme, přidáme vejce, mletý pepř, 1/3 dávky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Kuřata očistíme, omyjeme a stáhneme z kůže až ke křídlům. Prsíčka vyřízneme spolu s křidélkem, zadní část stehýnka vykostíme a ponecháme jen...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme a ve vymaštěném pekáči upečeme doměkka. Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do rozpuštěného másla přidáme cukr a třeme. Přidáme žloutek, mléko, mouku a prášek do pečiva. Za stálého míchání přidáme kakao a tuhý sníh. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rozetřeme cukr s droždím, přidáme polovinu vlažného mléka a trochu mouky. Zaděláme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Rozpustíme máslo a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Slanečky nakrájíme na kousky. Oloupané brambory s mrkví uvaříme doměkka. Červenou řepu vaříme zvlášť, aby se ostatní suroviny neobarvily. Po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Bílky důkladně šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, škrob a ocet. Na plech s pečícím papírem označíme kruh o průměru 18 cm, naneseme na něj sníh...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Do džbánu nalijeme bourbon, curacao nebo pomerančový likér, přisypeme višně nebo třešně bez pecek, promícháme a dáme na dvě hodiny chladit. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Osmahneme cibuli, přidáme mouku, kečup, vařenou rýži a trochu vody. Promícháme, přidáme mleté hovězí a vepřové maso, vejce, osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Tekutý med utřeme se žloutky. V horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí - nesmíme vařit. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Potom do medu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do skleničky na whisky dáme cukr a polovinu pokrájené limety, vymačkáme jí muddlerem. Přilijeme vodku a promícháme. Sklenici doplníme až po okraj...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Smetanu smícháme s majolkou, citronovou šťávou, vývarem, solí a pepřem. Dobře rozšleháme. Do zálivky vmícháme nastrouhaný křen a nalijeme ji do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Cukety překrojíme a seřízneme spodek aby seděly, vnitřek vydlabeme. Do remosky nalijeme trochu vody, vložíme cukety a 10 minut dusíme. Vejce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Plát hotového piškotového korpusu nakrájíme na tři díly stejného tvaru jako je forma. Smícháme tvaroh, cukr, nahrubo nasekanou čokoládu (300g),...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Necháme odkapat na sítu. Potom rýži opražíme na másle, udusíme a zalijeme ohřátým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Uvařené brambory a tvaroh prolisujeme, osolíme a přidáme vejce a mouku. Zpracujeme těsto. Na pomoučeném vále je rozválíme a tvořítkem vykrajujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omytá jablka rozkrájíme, přidáme citronovou kůru a skořici a spolu se žemlí je rozdusíme na kaši. Prolisujeme bez koření, osladíme, zředíme vařící...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hovězí roštěnou omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a položíme na něj nudličky salámu, okurek a půlky osoleného, natvrdo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Jahody (nebo maliny) omyjeme a protřeme sítem. Šťávu i kůru z citronu a pomeranče smícháme se smetanou, přidáme cukr, špetku skořice, koňak a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Tvaroh prolisujeme a přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, sůl a polovinu dávky mouky. Umícháme v těsto. Tvoříme placičky vysoké asi 1 1/2cm,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Uvařené, oloupané brambory spolu s tvarohem umeleme na strojku. Přidáme vejce, sůl, mouku a vše smícháme v těsto. Na vále posypaném polohrubou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Ementál nastrouháme a smícháme s prolisovaným tvarohem. Přilijeme kyselou smetanu, osolíme a dobře ušleháme. Podáváme polité kyselou smetanou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Očištěnou a na nudličky nakrájenou mrkev podusíme v mléce a protřeme sítem. Tvaroh prolisujeme, přidáme vejce, 40g mouky, máslo a sůl. Smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Tvaroh protřeme sítem, smícháme s vejci a osolíme. Vždy část těsta vlijeme na horkou pánev a zprudka smažíme. Pánví přitom lehce potřásáme. Když...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Připravíme bramborovou kaši obvyklým způsobem - rozšleháme brambory, mléko a trochu másla, poté osolíme. Přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, pepř a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Porce omytého kuřete osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle. Z kastrolu slijeme tuk, zbylou šťávu zředíme bílým vínem, přivedeme k varu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Přebraný a omytý rybíz protřeme sítem a šťávu necháme stát v zakryté nádobě. Rozmačkané bobule zalijeme asi 1/2 l studené vody, povaříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné pstruhy podélně rozřízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ryby opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Na talíři každou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist