Belgie
Recepty na typická jídla kuchyně Belgie vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. V belgické kuchyni se velmi často připravuje vepřové, hovězí, jehněčí a drůbeží maso i ryby, různé obiloviny, těstoviny a brambory.
Tradiční jídla Belgie budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.
Švestky se pokusíme naplnit kozím sýrem, pokud se to nedaří, stačí dát tyto dvě ingredience k sobě. Prosciutto nakrájíme na 10 tenkých plátků a ty...





Vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo rozmačkáme nebo nastrouháme. Smícháme je s ostatními přísadami a vytvarujeme placky, které grilujeme...





Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme. Na másle zpěníme...





Čerstvě nastrouhanou strouhanku z bílého chleba smícháme s pažitkou, citrónovou kůrou, solí a pepřem. Tenké telecí řízky obalíme v mouce, vajíčku...





Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí. Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom...





Omytý chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vložíme jej do máslem vymazané zapékací mísy. Připravíme omáčku z měkkého másla smíchaného...





Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a dusíme je asi 5 minut na másle. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou šunku. Z...





Očištěné a omyté kapustičky dusíme na másle v zapékací skleněné míse. Po chvíli přilijeme vývar, osolíme, ochutíme špetkou oříšku a zvolna vaříme...





Čekanku rozdělíme na listy, spaříme ve vařící vodě a necháme vychladit. Každý list přeložíme plátkem šunky, srolujeme a sepneme párátkem. Závitky...





Větší rajče rozčtvrtíme, vyjmeme semena a dužinu nakrájíme na proužky. Cherry rajčata na spodní straně odkrojíme a vydlabeme. Osolíme, opepříme a...





Kapustu opereme a uvaříme, musí být měkká, ale ještě pevná. Okořeníme ji muškátovým oříškem. Čekankové puky nakrájíme na drobno. Vařené brambory...





Vnitřek zapékací mísy potřeme rozkrojeným stroužkem česneku a přidáme lžíci oleje. Na dno urovnáme vrstvu oloupaných, na plátky nakrájených...





Čekankové puky očistíme, podélně je rozpůlíme a odstraníme košťál. Oloupanou cibuli najemno nasekáme, šunku pokrájíme na kostičky. Omyjeme pomeranč...





V míse utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky. Poté postupně vmícháme prosátou mouku s kakaovým práškem a nakonec „zabalíme“ pevný sníh z...





Rozlámanou čokoládu dáme do hrnce s odměřeným množstvím vody a trochou mléka. Mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Za stálého míchání přidáme...





Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Mezitím oloupeme jablko,...





Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Mezitím oloupeme jablka,...





Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou následně vylijeme. Mezitím očistíme a...





Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Vejce uvaříme natvrdo,...





Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, překrojíme a pokrájíme na...




