Francie

Recepty na typická jídla kuchyně Francie vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. Francouzská kuchyně je celosvětově známá mnoha vynikajícími jídly, sýry, rybami a mořskými plody, lahodně upravenými různými druhy masa, uzeninami a zapomenout nemůžeme ani na vynikající francouzské víno. Tradiční jídla Francie budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 1657 receptů
Zobrazení

Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 200 min Počet komentářů k receptu1

Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít. Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Mouku s hrnkem cukru a kypřícím práškem smícháme. Polovinu směsi vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme na těsto náplň připravenou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Maso vložíme do pekáčku kůží dospodu, přilijeme trochu vody a osolíme. Pečeme nejdříve asi 45 minut, potom maso obrátíme kůží nahoru, kůži...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

V misce rozetřeme droždí s trochou cukru. Přilijeme polovinu mléka, přidáme lžíci mouky, promícháme, necháme na teplém místě vzejít kvásek. Máslo...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu3

Maso nakrájíme na díly, opláchneme a protkneme 2/3 dávky oloupaných párků, osolíme a opepříme. Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli dorůžova...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme. Oloupané, uvařené a prochladlé brambory...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme. Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Vepřovou kýtu opláchneme a protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spolu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Tvrdší celozrnný tmavý chléb nastrouháme /mekčí rozdrobíme/ a opečeme na másle. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cukr, žloutky a citrónovou šťávu a kůru utřeme, přidáme bramborovou moučku, prášek do pečiva, mouku a sníh z bílků. Na vymazaný a vysypaný plech...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek smícháme a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme na dvě hodiny do studené vody. Když těsto vyplave,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Hrách namočíme do studené vody přes noc. Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Do sklenice vložíme žloutek, přisypeme cukr a promícháme. Přidáme rum a za stálého míchání doléváme horkým mlékem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do pekáče rozložíme na dno slaninu. Nastrouháme oloupané syrové brambory. Osolíme a poklademe kolečky cibule. Přidáme nakrájené jablko na plátky,...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a vložíme do vymazaného pekáče. Přidáme pepř a muškátový oříšek, zalijeme smetanou a mlékem a pod pokličkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Hovězí maso nakrájíme na kostky a 1 hodinu vaříme. Přidáme na kostky nakrájené brambory, sůl a vaříme, až je maso měkké. Potom přidáme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Brambory nakrájíme na kostky a dusíme je na tuku a osmažené cibuli. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky. Když změknou, zaprášíme moukou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist