Francie
Recepty na typická jídla kuchyně Francie vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. Francouzská kuchyně je celosvětově známá mnoha vynikajícími jídly, sýry, rybami a mořskými plody, lahodně upravenými různými druhy masa, uzeninami a zapomenout nemůžeme ani na vynikající francouzské víno. Tradiční jídla Francie budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.
Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky. Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran. ...
Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy a necháme okapat. Omyjeme kopr, petrželku, polovinu drobně pokrájíme, polovinu snítek si odložíme na ozdobu....
Očištěné a omyté kuře zbavíme kůže tak, aby zůstala v celku. Kůži osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem poklademe na ni (z vnitřní strany)...
Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky. V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme...
Maso pokrájíme na kostičky, přidáme vejce, koření a solamyl. Chipsy rozdrtíme, smícháme se sýrem, paprikou na kostičky a nasekanou petrželkou. Z...
Větší meloun rozpůlíme a nožem vykrajujeme dužinu tak, aby vznikly melounové mističky. Každou zbavíme jadérek, pokapeme portským a posypeme trochou...
Hrozinky namočíme do teplé vody. Sardinky omyjeme, odkrojíme jim hlavy a ocásky. Rozpůlíme na 2 filety. Zapékací mísu vytřeme olejem, naskládáme...
Mléko přivedeme k varu, osladíme krupicovým cukrem, přidáme špetku soli, 50 gramů másla a postupně přisypeme pšeničnou krupici. Stále mícháme....
Rybu nakrájíme na tenké proužky nebo kostičky – podle chuti. Meloun nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Rajčátka přepůlíme. Avokádo oloupeme a...
Kapusty nastrouháme nahrubo. Dáme je do velké mísy. Připravíme si zálivku: citronovou šťávu smícháme s octem, olejem, najemno nasekanou šalotkou,...
Olej rozpálíme ve velké, hlubé pánvi nebo hrnci. Žebra osolíme a opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji (4 minuty z každé strany). ...
Steaky necháme 30 minut před přípravou odležet v pokojové teplotě. Mezitím si připravíme Pico de Gallo: Rajčata nakrájíme na plátky, odstraníme...
Troubu předehřejeme na 180 °C. Camembert nařízneme shora na mřížový vzor. Posypeme ho tymiánem a naskládáme na něj česnek nakrájený na plátky....
Uzenou vepřovou plec omyjeme, uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na...
Jablko rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Datle rozmixujeme najemno se skořicí a trochou vody. Jablko naskládáme na talíř a...
Toastový chléb nakrájíme na 8 plátků. Použít můžeme i chleba obyčejný, jakýkoliv. Všechny plátky chleba potřeme máslem. Na čtyři plátky chleba...
Kuře osolíme, opepříme a vložíme do římského hrnce. Přidáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájené brambory a slaninu. Přisypeme tymián,...
Cukr, vejce a vanilkovou tresť ušleháme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ke straně přilijeme rozehřáté máslo (60g). Vše...
Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Utřeme cukr, vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru, pomalu přidáme mouku, kypřící prášek a sůl, nakonec...
Plátky želatiny naložíme do hrnku s vodou podle návodu na obalu. Budeme potřebovat 6 plátků. Jakmile želatina nabobtná, vmícháme ji do 700 ml horké...