Irsko

Recepty na typická jídla kuchyně Irska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. V irské kuchyni se velmi často připravuje jehněčí a drůbeží maso i ryby, oblíbenou přílohou jsou brambory. Tradiční jídla Irska budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 20 receptů
Zobrazení

Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme postupně máslo, smetanu a nakonec přilijeme whisky. Vše opatrně promícháme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Smetanu smícháme s medem a muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Vroucí smetanou přelijeme 300g čokolády nalámané na kousky. Postupně přidáváme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, hladkou moukou, 1 vejcem a trochou vody. Ze směsi tvoříme placičky, na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Ořechy nasekáme a polovinu nasypeme do vymazané zapékací formy. V hrnci podusíme 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěné a omyté skopové maso zalijeme v hrnci studenou vodou, přidáme pepř a vaříme do poloměkka. Potom k masu vsypeme propláchnuté krupky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

V míse utřeme změklé máslo se 75 g cukru do pěny. Přisypeme mouku, sůl a třeme dál, až vznikne hutnější těsto. Na pomoučeném vále těsto ještě...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min

Tresku očistíme a omyjeme. Z hlavy, ploutví a ocasu uvaříme 1l vývaru. Když je maso měkké, přidáme jarní cibulku, petrželku, pažitku, celý pepř a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Z kraba obereme všechno bílé a hnědé maso a dáme stranou. Klepeta rozdrtíme, vybereme z nich maso, pokrájíme a dáme zvlášť. Do pánve dáme rýži a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, přilijeme zlatý sirup a mléko. Metlou vše prošleháme na hladké těsto. Lívanečník potřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Uvařené brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme dohladka. Přidáme sůl, mouku, kypřicí prášek a vypracujeme vláčné těsto. Na vále těsto prohněteme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 34 min

Maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Potom na tuku zprudka osmažíme po všech stranách. Zakryjeme pokličkou a dále...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Očištěný celer a pórek nakrájíme na tenké plátky a osmahneme v hrnci na polovině rozehřátého másla. Zalijeme vývarem (nebo vodou), osolíme a pod...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, povaříme 20 minut a rozmixujeme. Přidáme rozmražené a pokrájené krabí maso, sardelovou pastu, zakápneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Rebarboru očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu spolu s rebarborou nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do mísy vsypeme mouku, sůl, mletý muškát, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme rozmačkané vařené brambory, rozdrobený ovčí sýr, posekanou pažitku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do rendlíku s vroucí vodou vložíme 4 vejce a uvaříme je natvrdo (vaříme je 9 minut), pak je ochladíme a oloupeme. Troubu si předehřejeme na 200°C. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Předehřejeme troubu na 170 °C. Do rendlíku dáme máslo, zlatý, nebo kukuřičný sirup a cukr, zahříváme, dokud se máslo nerozehřeje a směs není...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 145 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist