Německo
Recepty na typická jídla kuchyně Německa vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. Německá kuchyně je velmi pestrá, skládá se z mnoha regionálních kuchyní, které se od sebe v některých případěch i velmi liší. V jižním Německu - Bavorsku a Švábsku - je kuchyně ovlivněná švýcarskou, rakouskou a také českou kuchyní, kuchyně sárská a falcko-bádenská v sobě má prvky kuchyně Francie. Poměrně typická je kuchyně severního Německa, v které je znát vliv kuchyní Skandinávie. Mnohá tradiční jídla Německa ale zcela jistěbudou zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.
Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže...





Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít. Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku...





Mouku s hrnkem cukru a kypřícím práškem smícháme. Polovinu směsi vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme na těsto náplň připravenou...





Maso vložíme do pekáčku kůží dospodu, přilijeme trochu vody a osolíme. Pečeme nejdříve asi 45 minut, potom maso obrátíme kůží nahoru, kůži...






V misce rozetřeme droždí s trochou cukru. Přilijeme polovinu mléka, přidáme lžíci mouky, promícháme, necháme na teplém místě vzejít kvásek. Máslo...





Maso nakrájíme na díly, opláchneme a protkneme 2/3 dávky oloupaných párků, osolíme a opepříme. Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli dorůžova...





Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme....





Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme. Oloupané, uvařené a prochladlé brambory...





Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Do...





Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme. Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a...





Vepřovou kýtu opláchneme a protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spolu...





Tvrdší celozrnný tmavý chléb nastrouháme /mekčí rozdrobíme/ a opečeme na másle. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou...





Cukr, žloutky a citrónovou šťávu a kůru utřeme, přidáme bramborovou moučku, prášek do pečiva, mouku a sníh z bílků. Na vymazaný a vysypaný plech...





Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek smícháme a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme na dvě hodiny do studené vody. Když těsto vyplave,...





Hrách namočíme do studené vody přes noc. Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory...





Do sklenice vložíme žloutek, přisypeme cukr a promícháme. Přidáme rum a za stálého míchání doléváme horkým mlékem.





Do pekáče rozložíme na dno slaninu. Nastrouháme oloupané syrové brambory. Osolíme a poklademe kolečky cibule. Přidáme nakrájené jablko na plátky,...





Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a vložíme do vymazaného pekáče. Přidáme pepř a muškátový oříšek, zalijeme smetanou a mlékem a pod pokličkou...





Hovězí maso nakrájíme na kostky a 1 hodinu vaříme. Přidáme na kostky nakrájené brambory, sůl a vaříme, až je maso měkké. Potom přidáme na...





Brambory nakrájíme na kostky a dusíme je na tuku a osmažené cibuli. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky. Když změknou, zaprášíme moukou...




