Německo

Recepty na typická jídla kuchyně Německa vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. Německá kuchyně je velmi pestrá, skládá se z mnoha regionálních kuchyní, které se od sebe v některých případěch i velmi liší. V jižním Německu - Bavorsku a Švábsku - je kuchyně ovlivněná švýcarskou, rakouskou a také českou kuchyní, kuchyně sárská a falcko-bádenská v sobě má prvky kuchyně Francie. Poměrně typická je kuchyně severního Německa, v které je znát vliv kuchyní Skandinávie. Mnohá tradiční jídla Německa ale zcela jistěbudou zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 155 receptů
Zobrazení

Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 200 min Počet komentářů k receptu1

Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít. Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Mouku s hrnkem cukru a kypřícím práškem smícháme. Polovinu směsi vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme na těsto náplň připravenou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Maso vložíme do pekáčku kůží dospodu, přilijeme trochu vody a osolíme. Pečeme nejdříve asi 45 minut, potom maso obrátíme kůží nahoru, kůži...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

V misce rozetřeme droždí s trochou cukru. Přilijeme polovinu mléka, přidáme lžíci mouky, promícháme, necháme na teplém místě vzejít kvásek. Máslo...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu3

Maso nakrájíme na díly, opláchneme a protkneme 2/3 dávky oloupaných párků, osolíme a opepříme. Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli dorůžova...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme. Oloupané, uvařené a prochladlé brambory...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme. Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist