Rakousko

Recepty na typická jídla kuchyně Rakouska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel.V Rakousku se velmi často připravuje hovězí polévka s různými druhy nudlí nebo játrovými knedlíčky, celosvětvě známý je vídeňský telecí řízek, oblíbená je vepřová pečeně s houskovými nebo bramborovými knedlíky a také těstovinové fleky se zelím a špekem. Známé jsou i tradiční moučníky a sladkosti - pralinky Mozartovy koule, Sachr dort nebo závin s jablky Apfelstrudel, ale i sladké knedlíky s meruňkami nebo švestkami. Rakušané mají ale rádi i obyčejnou husku s telou sekanou a různé párky. Zapomenout nemůžeme na kávové speciality, jako je například tzv. prodlouřená káva ve sklenici s rumem nebo slivovicí Fiaker nebo Kaiser Melange - káva se žloutkem, případně s medem nebo koňakem, a také káva smíchaná s mlékem v poměru 1:1, známá jako Melange. Nejoblíbenějším nápojem je pivo.  Tradiční jídla Rakouska budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 521 receptů
Zobrazení

Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme. Na másle zpěníme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Čerstvě nastrouhanou strouhanku z bílého chleba smícháme s pažitkou, citrónovou kůrou, solí a pepřem. Tenké telecí řízky obalíme v mouce, vajíčku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí. Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo rozmačkáme nebo nastrouháme. Smícháme je s ostatními přísadami a vytvarujeme placky, které grilujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omytý chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vložíme jej do máslem vymazané zapékací mísy. Připravíme omáčku z měkkého másla smíchaného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a dusíme je asi 5 minut na másle. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou šunku. Z...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné a omyté kapustičky dusíme na másle v zapékací skleněné míse. Po chvíli přilijeme vývar, osolíme, ochutíme špetkou oříšku a zvolna vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Čekanku rozdělíme na listy, spaříme ve vařící vodě a necháme vychladit. Každý list přeložíme plátkem šunky, srolujeme a sepneme párátkem. Závitky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Větší rajče rozčtvrtíme, vyjmeme semena a dužinu nakrájíme na proužky. Cherry rajčata na spodní straně odkrojíme a vydlabeme. Osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Kapustu opereme a uvaříme, musí být měkká, ale ještě pevná. Okořeníme ji muškátovým oříškem. Čekankové puky nakrájíme na drobno. Vařené brambory...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 37 min

Vnitřek zapékací mísy potřeme rozkrojeným stroužkem česneku a přidáme lžíci oleje. Na dno urovnáme vrstvu oloupaných, na plátky nakrájených...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Čekankové puky očistíme, podélně je rozpůlíme a odstraníme košťál. Oloupanou cibuli najemno nasekáme, šunku pokrájíme na kostičky. Omyjeme pomeranč...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

V míse utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky. Poté postupně vmícháme prosátou mouku s kakaovým práškem a nakonec „zabalíme“ pevný sníh z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Rozlámanou čokoládu dáme do hrnce s odměřeným množstvím vody a trochou mléka. Mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Za stálého míchání přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Mezitím oloupeme jablko,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Mezitím oloupeme jablka,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou následně vylijeme. Mezitím očistíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Vejce uvaříme natvrdo,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, překrojíme a pokrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Puky po délce nařízneme, do každého puku vložíme plátek sýra, puk zabalíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist