Švýcarsko

Recepty na typická jídla kuchyně Šýcarska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. V švýcarské kuchyni se velmi často připravuje jehněčí, skopové, telecí a drůbeží maso, oblíbenou přílohou jsou brambory. Celosvětově známé jsou velmi kvalitní švýcarské sýry a určitě byste měli vyzkoušet například vynikající sýrové suflé. Tradiční jídla Švýcarska budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 95 receptů
Zobrazení

V hrnci si rozpustíme 50 g másla, přidáme k němu 1 lžíci hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme smetanu, dochutíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Troubu předehřejeme na 200C. Mandle roztlučeme v hmoždíři, jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Těsto rozválíme a vyložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Plech vymažeme máslem, poklademe nakrájenou cibulí a slaninou. Položíme kousky ryby pokapané citronem a obalené v hladké mouce. Posypeme kořením...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Připravíme si kořenící směs. Smícháme skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček, sušený zázvor a perníkové koření. Poté vypracujeme hutné, pevné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 72 min

Do mělké pánve dáme lososové filety a zalijeme vínem. Zahříváme, dokud víno nezačne bublat, pak pánev přiklopíme a 6 minut vaříme. Do jiné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Odstraníme vnější vrstvu z citronely a niťový vršek a bílou kulatou část nakrájíme nadrobno. V pánvi se silným dnem rozpálíme olej. Kostičky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Celer očistíme, jablka zbavíme jádřinců a spolu s nakládanou řepou nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme nahrubo. Zakápneme citronovou šťávou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Očistíme a omyjeme sladké brambory, česnek, řapíkatý celer a zázvor. Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme. Brambory s celerem pokrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě vaříme 15-20 minut doměkka. Mezitím očistíme kapustu, rozčtvrtíme a nasekáme na nudličky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Losos: Máslem vymažeme pekáč a na něj v jedné vrstvě klademe osolené a opepřené porce lososa. Zakryjeme těsně alobalem a 15-20 minut pečeme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Křen nastrouháme najemno, petrželovou nať nadrobno nasekáme. Krémový sýr vyšleháme s křenem a smetanou. Na plátky lososa navrstvíme křenový krém,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Krevety očistíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, salátovou okurku opláchneme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Petrželovou nať, kopr a pažitku nasekáme najemno, ementál nastrouháme. Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. V míse našleháme tavený...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na klínky a zakapeme citronovou šťávou, sušené švestky nakrájíme na klínky. Kotlety vcelku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a nakrájíme na nudličky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek nakrájíme na kolečka. Telecí kýtu očistíme a ze všech stran opečeme na másle s olejem....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Slaninu nakrájíme nadrobno, matjesové filety umeleme. V míse umícháme kompaktní hmotu z masa, slaniny, vajec, pepře, strouhanky a smetany. Ze...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

V míse ušleháme pivo s olejem, vejci, solí a vmícháme mouku. V hladkém těstíčku namáčíme matjesové filety, které jsme předem obalili v hladké mouce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 18 min

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Petrželovou nať jemně nasekáme. Vejce uvaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem, přisypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist