- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
Zbožíznalství
Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Ovoce
Ovoce je důležitým zdrojem různých vitamínů, minerálů, vlákniny a mnoha dalších látek, které lidské tělo potřebuje. Zde najdete všechny základní a důležité informace snad o každém ovoci, které znáte. Zjistíte, jaké vitamíny obsahuje i jak prospívá…

Zelenina
Zelenina je stejně jako ovoce nenahraditelným zdrojem vitamínů, minerálů, vlákniny a dalších látek, které lidské tělo potřebuje. Zde se ale dozvíte mnohem víc, než jaké cenné látky pro zdraví obsahuje. Zjistíte, kdy a jak je nejvhodnější kterou…

Ořechy
Termínem ořechy označujeme mnoho různých plodů a semen. Všechny ořechy jsou zdrojem oleje a výživných látek důležitých pro lidský organizmus. Konzumují se čerstvé, sušené, naložené nebo pražené a solené. Většina druhů ořechů se používá také při…

Bylinky
Mnoho druhů bylinek roste volně v přírodě, můžeme je také koupit v obchodech, kde se prodávají čerstvé i sušené. Jak ale bylinky prospívají lidskému organismu a co všechno obsahují, to ví jen málokdo. Mnoho druhů je možné využít i jinak, než jen k…

Koření
Koření nejčastěji používáme pro zlepšení chuti připravovaných pokrmů. Koření ovšem není jen pepř, paprika, kmín, kari nebo nové koření…Existuje neuvěřitelné množství druhů, a u některých často ani nevíme, na co je použít. Koření se velmi často…

Houby
Hub roste po celém světě mnoho různých druhů. V základu dělí na jedlé, nejedlé a jedovaté, které jsou pro značné množství prudkých jedů lidskému zdraví velmi nebezpečné. Jedlé obsahují velké množství různých vitamínů i minerálních látek a mají jen…

Maso
Maso je nedílnou součástí naší výživy. Vyznačuje se vysokým podílem hodnotných bílkovin, vysokým obsahem vitamínů , minerálních látek a nenasycených mastných kyselin. Jedná se o zdravou a ceněnou potravinu, která skýtá mnoho variant způsobů přípravy…

Šunky a uzeniny
Nejrůznější druhy salámů nás provázejí snad každý den. Známe salámy trvanlivé i určené k rychlé spotřebě. Stejné je to i se šunkami - i těch je dnes k dostání mnoho druhů. Co který salám obsahuje, jak vybrat ten správný, který raději vůbec…

Mořské plody
Mořské plody, nazývané i dary nebo plody moře se získávají z mořských živočichů. Do skupiny mořských plodů patří měkkýši – hlavonožci a mlži, korýši – krevety a humři, a ještě ostnokožci – sumýši a ježovky. V Evropských zemích se nejvíce připravují…

Ryby
Ryby z moří, oceánů, jezer, řek a potoků jsou oblíbené ve všech světových kuchyních. Ne každý kuchař má ale možnost koupit a připravit zcela čerstvé, právě ulovené ryby. Díky stále lepším podmínkám transportu a možnostem chladicí a zmrazovací…

Sýry
Znáte všechny druhy sýrů? Nejsou jen měkké a tvrdé, tučné a netučné… Sýrů je skutečně velmi mnoho a liší se od sebe nejen konzistencí, vzhledem a obsahem tuku. Velmi důležité jsou výchozí suroviny, způsob zpracování, doba i místo jejich zrání. Mnoho…

Těstoviny
Nevaječné, vaječné, pšeničné, žitné…nudle, fleky, kolínka, špagety… těstovin je tolik druhů, že to až chvílemi vypadá, jako by se v nich už nedalo ani vyznat. Ve skutečnosti to ale tak složité není. V těstovinách se velmi rychle vyznáte, když…

Tuky a oleje
Rostlinné i živočišné tuky jsou důležitým zdrojem energie a součástí výživy člověka. Používají se především pro tepelné úpravy pokrmů, některé i k přímé konzumaci. Živočišné tuky – mimo máslových - se získávají nejvíce vyškvařením tukových tkání…

Luštěniny
Luštěniny – nebo také luskoviny – jsou hrách, fazole, čočka a sója, patří mezi ně i stále více používaná cizrna. Pro člověka jsou luštěniny důležitým zdrojem mnoha látek a živin. Luštěniny obsahují poměrně velké množství vitamínů skupiny B a…

Med
Patří k nejstarším potravinám na světě. Med je hustý a lepkavý, obsahuje mnoho lehce stravitelných sacharidů. Vytvářejí ho včely, případně i jiný hmyz, sběrem a zahušťováním sladkých šťáv hlavně z nektarů květů a také z výměšků různého hmyzu – tzv.…

Vejce
Vejce – jsou velmi důležitou potravinou. Obě složky – bílek i žloutek – mají v kuchyni mnoho různého využití. Vejce obsahují značné množství biologicky velmi hodnotného proteinu – jedno vejce pokryje 15% denní potřeby bílkovin a výživné látky…

Octy
Ocet znali již ve starém Egyptě, Řecku i Římě, kde s ním zvyšovali trvanlivost jídel a zvýrazňovali jejich aroma. Ocet je v v současné době nezbytný pro přípravu mnoha pokrmů, například pro okyselování salátů, konzervování zeleniny nebo zjemňování. …

Mléčné výrobky
Mléko a mléčné výrobky jsou velmi důležité složky výživy. Používají se k přímé konzumaci i ve studené a teplé kuchyni. V České republice se pod označením mléko prodává mléko kravské, ostatní druhy mléka - ovčí nebo kozí - a výrobky z nich musí být…

Kuchařská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupit
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace

Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu