Řeřicha setá

Patří do čeledi brukvovitých. Rostlina může být vysoká 30-50cm, pokud se neseřezává. Listy jsou okrouhlé až oválné, květy mají bílou až červenavou barvu. Řeřicha obsahuje minerální látky, karoten, hořčičné oleje a mnoho vitaminu C. Listy se sklízejí ještě před nasazením na květ, později není bylinka poživatelná. Semena lze také použít pro okořenění pokrmů.

Čerstvá řeřicha má ostrou chuť, připomínající hořčici. Výborně se hodí na chléb s máslem, přidává se do tvarohu nebo do salátů, k syrové zelenině i do polévek. Řeřicha podporuje trávení, působí také proti jarní únavě.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.