
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
Aby cibule neplesnivěla a zůstala jí pořád skvělá chuť. Stačí, když ji před tím, než ji vložíte do lednice, pomažete máslem nebo olejem a dáte do alobalu.
Chcete předejít přítomnosti červíků v mouce? Přidejte do sáčku nebo nádoby kousky česneku.
Usušte houby třeba i v troubě. Nezapomeňte však nejprve odkrojit nožičky a potom začít sušit. Bude to tak mnohem rychlejší a efektivnější.
Pokud připravujete hořčičné marinády či nakládáte maso s hořčicí, neukládejte je do kovových misek. Hořčice s kovem má tendenci oxidovat.
Chléb vám v chlebníku vydrží déle čerstvý, když do něj přidáte rozkrojené jablko.
Brambory nezezelenají, když je budete přikrývat tak, aby se k nim nedostalo světlo.
Pomozte si v uchování některých druhů jídel uzavíracími miskami. Používejte ty, které mohou zároveň odebrat vzduch. Jídlo déle vydrží.
Máte mnoho oloupaných ořechů a bojíte se je skladovat ve spíži. Zamrazte je!
Zralé ovoce uskladňujte v lednici, předejdete tak nepříjemným náletům kvasných mušek.
Ořechy spolehlivě uschováte v mrazáku. Nemusíte se obávat bakterií nebo přítomnosti hmyzu a jiných škůdců.
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.