Oloupanou cibuli a česnek drobně pokrájíme. Omytou petrželovou nať nadrobno posekáme. 
Do mísy dáme pomleté hovězí maso, přidáme k němu cibuli, česnek, petrželovou nať, sůl, pepř, mleté chilli, mletý hřebíček, mletý anýz se zázvorem. Směs dobře promícháme a vytvarujeme malé válečky (přibližně 6 x 3 cm).
Čistý vývar přivedeme k varu, vložíme do něj masové knedlíčky a při mírné teplotě je vaříme 10 – 13 minut.
Každou porci horkého vývaru s knedlíčky podáváme se lžíci zakysané smetany.
Hovězí vývar z kostí [27725]:
Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.