Základní suroviny v kuchyni

Obrázek lekce Základní suroviny v kuchyni

Jen sůl, pepř, cukr, máslo a mouka nám v kuchyni nestačí. Potřebujeme mít stále k dispozici několik základních surovin a potravin, bez kterých se chutné jídlo připravit nedá. Je také dobré počítat třeba i s nenadálou příjemnou nutností něco uvařit pro nečekané hosty.

více >
< méně

Kuchařská škola

Zobrazit všechny lekce Zobrazit méně lekcí
Vytisknout lekci

Základní stálé suroviny a potraviny pro běžné vaření by měly být v každé kuchyni. Pro jejich ukládání nám slouží kuchyňské skříňky a skříně, chladnička, mraznička, ale třeba i spíž nebo sklep.

Obrázek

V každé kuchyni je potřeba mít k okamžitému použítí základní sortiment, z kterého se dá uvařit třeba i jednoduché, ale chutné jídlo.

  • Sůl, pepř, koření, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, olej, ocet, čaj, káva… to vše by v kuchyni mělo být trvale k dispozici například ve skříňce nebo skříni.
  • Maso, ale třeba i již připravenou zeleninu nebo hotová jídla můžeme mít bez obav v mrazáku

Zásoby je nutné průběžně nejen spotřebovat, ale také kontrolovat a doplňovat.


×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist