Kuchařův rádce

Okurka Po vybrání této kategorie byste už neměli žádné výsledky.
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.
Před samotným ohříváním jídla v mikrovlnné troubě jídlo lehce pokapeme vodou. Jídlo poté není vysušené a chutná čerstvě.
Když připravujeme jíšku, stačí do ní přidat trochu soli. Jíška se nesrazí a bude krásně hladká.
Slaninu před pečením na několika místech nařízneme, jedině tak se nebude kroutit.
Pokud potřebujeme, aby nám těsto dříve vykynulo, vložíme ho do předehřáté trouby. Troubu předehříváme jen při teplotě 50°C. Takto nám těsto vykyne o dost dříve.
Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.
Váháte, které víno skvěle vystihuje sýry? Sáhněte po víně silně aromatickém, dezertním či červeném.
V případě, že pospícháte, upečte bábovku v mikrovlnné troubě. Na webu naleznete spoustu receptů a rovněž ušetříte za energii.
Máte rádi jemnou chuť kávy? Místo mléka použijte smetanu, která bude chutnat úžasně.
Pochutnejte si na bánánu, bánánovou slupkou přetřete lístky rostlinám. Budou se krásně lesknout.