Chiles rellenos

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Brambory
115 g
Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks
Paprika zelená
0,5 kávová lžička
Pepř bílý
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 kávová lžička
Sůl
200 g
Sýr Čedar
200 g
Tvaroh tučný
2 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Papriky po straně rozřízneme, vložíme na suchou pánev a opečeme, až se na nich objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyjmeme semena a odložíme.

2

Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, uvaříme do měkka, slijeme.

3

Smícháme tučný tvaroh, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a brambory, důkladně promícháme.

4

Každou papriku naplníme směsí a dáme na hodinu ztuhnout. Z bílků ušleháme pevný sníh, v míse utřeme žloutky do pěny, opatrně vmícháme sníh. Mouku okořeníme solí a bílým pepřem.

5

V pánvi rozpálíme olej, papriky obalíme v mouce a poté ve směsi vajec, opatrně vložíme do oleje, smažíme do zlatova.

6

Necháme vykapat na ubrousku, podáváme horké.

Nutriční hodnoty

Kalorie 322 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 22 g
Tuky 18 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 131,8 mg
Draslík 292,3 mg
Sodík 368,1 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 59,3 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 102,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz