Chiles rellenos
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Brambory
- 115 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 ks
- Paprika zelená
- 0,5 kávová lžička
- Pepř bílý
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 200 g
- Sýr Čedar
- 200 g
- Tvaroh tučný
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Papriky po straně rozřízneme, vložíme na suchou pánev a opečeme, až se na nich objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyjmeme semena a odložíme. |
2 | Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, uvaříme do měkka, slijeme. |
3 | Smícháme tučný tvaroh, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a brambory, důkladně promícháme. |
4 | Každou papriku naplníme směsí a dáme na hodinu ztuhnout. Z bílků ušleháme pevný sníh, v míse utřeme žloutky do pěny, opatrně vmícháme sníh. Mouku okořeníme solí a bílým pepřem. |
5 | V pánvi rozpálíme olej, papriky obalíme v mouce a poté ve směsi vajec, opatrně vložíme do oleje, smažíme do zlatova. |
6 | Necháme vykapat na ubrousku, podáváme horké. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 322 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Sacharidy | 22 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 131,8 mg |
Draslík | 292,3 mg |
Sodík | 368,1 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 59,3 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 102,0 mg |
Komentáře a hodnocení