Špagety s chobotničkami
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 450 g
- Chobotnice
- 1 ks
- Cibule
- 50 g
- Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce
- Máta
- 40 ml
- Olej olivový
- 50 g
- Olivy černé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 4 ks
- Rajčata
- 450 g
- Špagety, Makarony
- 60 ml
- Víno bílé
- 60 ml
- Vývar rybí
Postup
1 | Nejprve chobotnici očistíme a nakrájíme na kroužky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužek česneku prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Kousky chobotnice povaříme pět až deset minut v hrnci. Pak je necháme okapat, namočíme do studené vody a znovu necháme okapat. |
3 | Podle návodu uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme na oleji cibuli a česnek. Za tři až čtyři minuty, po zesklovatění, přidáme rajčata, olivy, vývar a víno. Po pěti minutách ve varu přidáváme koriandr, mátu, chobotnici a koření. Za dvě minuty můžeme podávat se špagetami. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 656 kcal |
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 94 g |
Tuky | 14 g |
Uhlovodany | 94 g |
Cholesterol | 54,0 mg |
Draslík | 977,0 mg |
Sodík | 435,5 mg |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 2 g |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 22,0 mg |
Vitamín E | 2,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,1 mg |
Komentáře a hodnocení