Špagety s chobotničkami

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
450 g
Chobotnice
1 ks
Cibule
50 g
Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce
Máta
40 ml
Olej olivový
50 g
Olivy černé
1 špetka
Pepř černý mletý
4 ks
Rajčata
450 g
Špagety, Makarony
60 ml
Víno bílé
60 ml
Vývar rybí

Postup

1

Nejprve chobotnici očistíme a nakrájíme na kroužky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužek česneku prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kousky.

2

Kousky chobotnice povaříme pět až deset minut v hrnci. Pak je necháme okapat, namočíme do studené vody a znovu necháme okapat.

3

Podle návodu uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme na oleji cibuli a česnek. Za tři až čtyři minuty, po zesklovatění, přidáme rajčata, olivy, vývar a víno. Po pěti minutách ve varu přidáváme koriandr, mátu, chobotnici a koření. Za dvě minuty můžeme podávat se špagetami.

Nutriční hodnoty

Kalorie 656 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 94 g
Tuky 14 g
Uhlovodany 94 g
Cholesterol 54,0 mg
Draslík 977,0 mg
Sodík 435,5 mg
Vláknina 12 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 22,0 mg
Vitamín E 2,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz