Zázvorová srdíčka
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 100 g
- Cukr krupice
- 1 ks
- Cukr vanilka
- 1 špetka
- Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g
- Máslo čerstvé
- 300 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 30 g
- Zázvor kandovaný
- 1 polévková lžíce
- Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 40 g
- Zázvor kandovaný
Postup
1 | Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, vejcem a na kostičky nakrájeným kandovaným zázvorem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Cukroví na plechu potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou a posypeme kostičkami kandovaného zázvoru. Necháme chvíli v chladu odpočinout. |
4 | Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 345 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 41 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 85,8 mg |
Draslík | 14,3 mg |
Sodík | 9,7 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 71,5 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 23,3 mg |
Komentáře a hodnocení