Zázvorová srdíčka

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Cukr krupice
1 ks
Cukr vanilka
1 špetka
Kypřicí prášek do pečiva
200 g
Máslo čerstvé
300 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks
Vejce slepičí
30 g
Zázvor kandovaný
1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní)
1 ks
Vaječný žloutek slepičí
40 g
Zázvor kandovaný

Postup

1

Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, vejcem a na kostičky nakrájeným kandovaným zázvorem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu.

2

Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

3

Cukroví na plechu potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou a posypeme kostičkami kandovaného zázvoru. Necháme chvíli v chladu odpočinout.

4

Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty

Kalorie 345 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 41 g
Tuky 18 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 85,8 mg
Draslík 14,3 mg
Sodík 9,7 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 71,5 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 23,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz