Fagopyrum esculentum

Latinský název pro rostlinu, která se česky jmenuje pohanka. Patří mezi rdesnovité. Anglicky Buckwheat, francouzsky Sarassin, německy Buchweizen, italsky Saraceno, slovinsky Ajda (Hajdina). Tato obilovina pochází pravděpodobně z Číny, mele se z ní mouka (vhodná na palačinky, nudle a placky) a je oblíbená hlavně v arabském světě (Soba). Pohankové kroupy (Kasha) se používají do polévky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.