Pizza bread na grill

Je potřeba gril s víkem a ovládat nepřímé grilování. Těsto kyne cca 30 minut + 10 minut. Čas kynutí těsta odpovídá rozpalu grilu na dřevěné uhlí. Je potřeba mít připravený a rozehřátý gril (záleží na grilu, gril na dřevěné uhlí roztápíme na 200°C). TĚSTO V 'obrovské' míse smícháme mouku se sušeným droždím a se solí a vše promícháme. Mouku si necháme otevřenou po ruce (protože jí budeme dle potřeby přimíchávat).Přidáme olivový olej.Přidáme jogurt nebo kyšku a promícháme lžící.Připravíme si olivový olej (otevřeme a dáme si ho aby byl po ruce).Umyjeme si ruce a od této chvíle už používáme ruce. Do směsi přidáváme vodu nebo mouku dokud nevznikne mírně lepivé těsto (lepí se na ruce, ale lze ho z rukou lehce odlepit). S moukou opatrně, spíše dlouho hněteme těsto než přidáme vodu nebo mouku (pokud se přidá moc vody a moc mouky je ve výsledku těsto tvrdé).Těsto v ruce pokapeme olivovým olejem a uhladíme ho aby olej byl kolem celého těsta.Vložíme těsto zpět do mísy a necháme vykynout cca 30 minut (záleží na teplotě, tlaku, vlhkosti a kolik jsme přidali vody a mouky) pod útěrkou. MARINÁDA Připravíme si marinádu nejlépe z čerstvých bylinek.Všechny bylinky najemno nasekáme a vložíme do menší misky.Přilijeme přiměřeně olivového oleje.Dva stroužky česneku (klidně více, záleží na kvalitě česneku) rozetřeme se třemi lžičkami soli a přidáme do misky s olejem a bylinkami. PŘÍPRAVA NA GRILOVÁNIPřipravíme si ke grilu mašlovačku a nejlépe proutěný košík nebo talíř na ktrerém je útěrka (aby se těsto nezapotilo ze spoda po vyndání z grilu).Připravíme si čtyři obdélníky s hrubšího alobalu (cca 30x20 cm).Po vykynutí rozdělíme těsto na čtyři bochánky. Tyto bochánky položíme na připravený alobal a roztáhneme (zploštíme) aby pokrývaly skoro 3/4 plochy alobalu. A necháme ještě nakynout cca 10 minut (pokud by těsto už bylo dost nakynuté a roztahovalo se moc k okraji alobalu, tak ho dáme na gril dříve). GRILOVÁNI Na gril položíme těsto na alobalu a zavřeme víko. Těsto se hezky nafoukne a po povrchu oschne.Po cca 10 minutách (záleží na grilu) kdy těsto je na povrchu oschlé a má hezky opálenou barvu do světle hněda, otočíme bochánky na druhou stranu. Sundáme alobal a grilujeme z druhé strany cca 3 minuty.Grilované bochánky při vyndání z grilu potřeme marinádou. SERVÍROVÁNÍDáme si ugrilované bochánky bokem a můžeme grilovat hlavní chod (maso, rybu, zeleninu nebo sýry). Před podáváním ještě na chvíli vrátíme bochánky na gril. Výsledkem je křupavá kůrčička s česneko-bylinkovou příchutí a vlhké těsto uvnitř. Nedoporučuji grilovat jakékoliv pečivo během grilování masa nebo po grilování masa (se sýry nebo zeleninou není problém). Jinak pečivo natáhne chuť masa a působí těžce a mastně. Nejlépe grilujeme pečivo jako první věc hned po rozpalu grilu.
Zobrazit recept

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.