Jeseter velký (ruský)
Jedná se o sladkovodní rybu. Tato ryba je významná především pro své jikry, z nichž se dělá nejlepší kaviár. Podobná je vyza velká (viz Huso huso). Dále Jeseteří maso je považováno za velkou lahůdku, je-li správně uzené a nakrájené na tenké plátky.
Jiné podobné druhy mají latinské názvy Acipenser guldenstadti (zlatý) nebo Acipenser ruthenus (malý).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.